Peter Šťastný uvažuje o kandidatúre na post prezidenta

Europoslanec SDKÚ Peter Šťastný uvažuje o kandidatúre na post prezidenta Slovenskej republiky. Na otázku, či vylučuje, že v priebehu roka oficiálne ohlási kandidatúru na post prezidenta SR Šťastný stručne odpovedal: "Takúto možnosť nevylučujem." Zároveň potvrdil, že možnosť kandidovať do najvyššej štátnej funkcie aktuálne zvažuje. Širšie však túto tému zatiaľ rozoberať nechcel.

14.02.2013 09:09
stastny Foto: ,
Peter Šťastný
debata (324)

Médiá aj sociológovia v poslednom čase uvažujú o možnosti, že by sa Šťastný uchádzal o post hlavy štátu, prípadne hodnotia, aké by mal šance. Na facebooku sa už objavila aj fan stránka, ktorá podporuje myšlienku jeho kandidatúry. „Peter Šťastný predstavuje všetky atribúty, ktoré nový slovenský prezident potrebuje tak, aby sme sa za neho nemuseli hanbiť – či už doma alebo v zahraničí,“ uvádzajú fanúšikovia na stránke. Samotný Šťastný sa však k možnosti svojej kandidatúry vyjadril až vo štvrtok.

Hokejová legenda Peter Šťastný dlhé roky podporoval politiku SDKÚ, neskôr sa rozhodol prijať ponuku tejto strany kandidovať do Európskeho parlamentu (EP).

Prvými poslancami EP za SDKÚ v rokoch 2004–2009 boli Peter Šťastný, Milan Gaľa a Zita Pleštinská. Vo voľbách do EP 6. júna 2009 získala strana 16,98 percenta hlasov a dva mandáty. Europoslancami sa stali Eduard Kukan a Peter Šťastný.

Zámer kandidovať na funkciu prezidenta zatiaľ oznámil expremiér Ján Čarnogurský a zakladateľ Dobrého Anjela Andrej Kiska. Podľa bratislavskej krajskej Rady KDH by bol dobrým kandidátom aj poslanec Radoslav Procházka. V súvislosti s kandidatúrou sa spomínali aj mená ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a expremiérky Ivety Radičovej, obaja však túto možnosť odmietli. V KDH sa uvažuje aj o predsedovi poslaneckého klubu tejto strany Pavlovi Hrušovskom, ktorý sa zatiaľ definitívne k tejto možnosti nevyjadril.

324 debata chyba