Róbert Bezák bude mať na TA3 vlastnú reláciu

Odvolaný arcibiskup Róbert Bezák sa bude na televíznej obrazovke objavovať pravidelne. Novú reláciu s ním chystá spravodajská televízia TA3.

15.02.2013 15:06 , aktualizované: 16:28
debata (119)

Nový program je momentálne v štádiu príprav. Podľa informácií Mediálne.sk budú náplňou krátkej relácie Bezákove príhovory reagujúce na aktuálne spoločenské témy. Relácia by mala mať názov Slovo v čase.

„Vysielať sa bude každú nedeľu po Hlavných správach minimálne v pôstnom období,“ uviedol pre Mediálne.sk manažér redakcie spravodajstva a publicistiky televízie Lukáš Grešš.

„Pôstne obdobie – v období pred Veľkou nocou je v zmysle duchovnej očisty a prípravy na tieto sviatky významné pre všetkých kresťanov na celom svete. Nová relácia Slovo v čase je vhodným formátom, aby sme tak oslovili nielen veriacich, ale všetkých divákov TA3 ku krátkym zamysleniam sa na rôzne duchovné témy,“ povedala Martina Kyselová, šéfredaktorka spravodajstva televízie.

Bezák sa po tom, ako ho zbavili riadenia Trnavskej arcidiecézy, mediálnym vystúpeniam spočiatku vyhýbal. Po odvolaní súhlasil iba s rozhovorom pre časopis .týždeň. Napokon sa však aj v súvislosti s ďalšími medializovanými informáciami a udalosťami s arcibiskupom Jánom Sokolom rozhodol prehovoriť v televízii. Interview poskytol Markíze, TA3 i Českej televízii. Reportáž o Bezákovi pripravila aj rakúska verejnoprávna televízia ORF.

V médiách sa okrem rozhovorov s Bezákom objavil aj pôvodný český dokument Arcibiskup s ľudskou tvárou, ktorý po ČT2 odvysielal aj RTVS.

119 debata chyba