Procházka: Stranu nezakladám, zaujímajú ma podstatnejšie veci

Nezávislý poslanec Národnej rady Radoslav Procházka neuvažuje nad založením nového politického subjektu. Ako v sobotu uviedol, sústredí sa na podstatnejšie veci.

30.03.2013 09:03
Radoslav Procházka Foto: ,
Radoslav Procházka
debata (4)

Reagoval tak na kuloárne informácie, podľa ktorých sa črtá jeho spolupráca s viacerými poslancami NR SR. Hovorí sa napríklad o spoločnej budúcnosti s niektorými predstaviteľmi SaS, ktorí vo voľbe predsedu liberálov podporovali Jozefa Kollára. Procházka na otázku o možnom založení novej politickej strany odpovedal, že v rámci výkonu svojho mandátu diskutuje so zákonodarcami z viacerých strán, ale nie o novej strane.

„Kuloárna politika je to posledné, čím by som sa v týchto dňoch a týždňoch mal potrebu zaoberať. Témou dňa nie je a nesmie byť, kto s kým a kedy založí ďalšiu novú stranu alebo koho podporí na post prezidenta, ale hľadanie strategickej dohody naprieč stranami na tom, ako zabezpečiť, aby ľudia na Slovensku mali robotu a dostali za ňu aj primeranú odmenu. Všetko ostatné musí ísť teraz bokom,“ povedal Procházka.

Podľa neho trápia ľudí na Slovensku úplne iné problémy, napríklad vysoká nezamestnanosť, či zlá ekonomická situácia. „Odhliadnuc od toho, že vlastná politická budúcnosť ma ani zďaleka nezaujíma tak, ako celková obroda štátu, Veľká noc je tiež časom rekapitulácie a hľadania druhého dychu. Aktuálne teda riešim najmä to, ako s chlapcami v rodine upliesť tie najlepšie korbáče, ako zladiť pondelňajšiu polievačku na troch miestach a čím v tejto zime postriekať broskyne a čerešne,“ vysvetlil Procházka.

4 debata chyba