Polícia našla zbrojný arzenál podsvetia

Policajti našli doposiaľ najväčší zbrojný arzenál podsvetia. Desiatky zbraní, granáty, strelivo a trhaviny sa podarilo nájsť v bratislavskej garáži a v plastových sudoch, ktoré boli zakopané pod záhradnou chatkou na Záhorí.

26.04.2013 14:00
Odhalenie zbraní a munície Foto: ,
Granáty, samopaly, strieľacie pero aj protipancierové zbrane, ktoré našli policajti v dvoch úkrytoch.
debata (14)

Na tlačovej konferencii o tom v piatok informoval policajný prezident Tibor Gašpar. „Čo si ja pamätám, v policajnej histórii sa podarilo polícii zadržať najväčší arzenál zbraní, trhavín a rôznych výbušnín, ktorý bol nelegálne držaný a s najväčšou pravdepodobnosťou využívaný pre činnosť jednej z organizovaných skupín pôsobiacich na území mesta Bratislava,“ povedal Gašpar s tým, že ide o sýkorovcov.

Z podporovania tejto zločineckej skupiny a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinili Juraja H. „Zabezpečoval pozemky, priestory za účelom, aby sa tam mohli uskladniť a držať veci, ktoré súvisia so závažnou trestnou činnosťou,“ informoval Gašpar. Juraj H. mal tiež pre podsvetie zabezpečovať sledovanie vybraných ľudí.

V garáži v Bratislave našli policajti podľa Gašpara 28 takzvaných puškových granátov, 16 ručných granátov, 12 pištolí, 24 kilogramov trhaviny, ktorú používajú baníci, 30 samopalov, osem iných pušiek, strieľajúce pero a sedem protipancierových zbraní.

V zakopaných sudoch bolo 16 útočných pušiek, štyri brokovnice, päť samopalov, desať pištolí, dva revolvery, deväť protipancierových zbraní, 645 kusov rôzneho streliva, 240 kilogramov priemyselných trhavín, vrecko s plastickou hmotou, pravdepodobne ide o semtex. Policajný prezident ďalej informoval, že v garáži robili policajti prehliadku 12 hodín a zaistili 158 stôp, záhradnú chatku a pozemok prehľadávali osem hodín a zaistili 77 stôp. Juraja H. chcela polícia stíhať väzobne, s čím sa podľa Gašpara stotožnil aj dozorujúci prokurátor, avšak sudca pre prípravné konanie návrhu nevyhovel.

14 debata chyba