Trojica v Dunaji, jeden na streche auta. Aj také boli zásahy

Traja ľudia v Dunaji, vstupovanie na zakázané miesta či pokus autom prejsť cez vodu. Aj takéto prípady sa odohrali počas povodní v hlavnom meste.

07.06.2013 15:36
Dunaj, Bratislava, povodne, záplavy Foto: ,
Pohľad na štvrtkový rozvodnený tok Dunaja v blízkosti nákupného centra Eurovea.
debata (5)

Zrejme najnepochopiteľnej­ší prípad sa stal krátko predpoludním. V Dunaji v blízkosti jedného z botelov sa rozhodli vliezť do rieky osoby. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, hasičom odmietli nastúpiť do člna, zmobilizovaní boli aj policajti poriečneho oddelenia, hliadky bratislavských okresov a o pomoc bol požiadaný aj Letecký útvar ministerstva vnútra.

Zrejme so sebou spokojná trojica nakoniec asi po polhodine vyšla z rieky pri Micherovej zátoke v druhom Bratislavskom okrese. Krátko pred 13.00 vo Vlčom Hrdle uviazol na streche Felicie muž, ktorý sa pokúsil prejsť cez nahromadenú vodu, no auto mu zapadlo. Vstupu do Osobného prístavu, kde je momentálne zakázaný vstup, sa dožadoval ďalší muž. Po pohovore s policajtmi nakoniec odišiel.

Nezodpovedným správaním ľudia neohrozujú len vlastné životy, no nebezpečenstvu vystavujú aj životy zasahujúcich príslušníkov záchranných a ozbrojených zložiek. Ich prítomnosť môže byť práve vo chvíli, keď sa snažia pomôcť ľuďom, ktorí sa vedome a nerozvážne vystavujú riziku, nevyhnutná na miestach, kde to ľudia naozaj potrebujú, dodala Hrášková.

5 debata chyba