Riaditeľ detskej nemocnice na Kramároch podal demisiu

Riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch Daniel Žitňan podal v pondelok demisiu do rúk ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej. Prečo sa tak rozhodol, komentovať nechcel, uviedol len, že odstupuje z osobných dôvodov. Jedno z najväčších zariadení zdravotnej starostlivosti pre deti na Slovensku tak od polovice júna bude mať nové vedenie.

10.06.2013 19:28
tlacovka, siamske, dvojcata, kramáre, žitňan Foto: ,
MUDr. Daniel Žitňan, riaditeľ DFNsP Bratislava
debata (16)

Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková tvrdí, že ministerka Zvolenská v pondelok demisiu riaditeľa Daniela Žitňana prijala. „Bolo to pre nás prekvapením, ešte ráno pán riaditeľ riešil pracovné záležitosti a poobede nám doručil rezignáciu,“ tvrdí Čižmáriková. Žitňan vo funkcii končí už tento týždeň 14. júna.

Špecializovanú nemocnicu pre malých pacientov viedol Žitňan dvanásť rokov, o rezignácii hovoriť nechcel. „Prepáčte, nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ povedal. Za jeho pôsobenia došlo k rozvoju nemocnice a jej zadlženosť sa nezvyšovala. Zabezpečil napríklad nový laparoskopický prístroj, nový monitorovací prístroj na oddelení patologických novorodencov a JIRS na prvej detskej klinike. Ešte začiatkom mesiaca spoločne s ministerskou Zvolenskou odovzdávali vynovené priestory oddelenia malých detí kliniky detskej hematológie a onkológie.

Na jeho miesto by mal údajne nastúpiť námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Ladislav Kužela. Túto informáciu nikto z kompetentných zatiaľ nepotvrdil. Sám Kužela v pondelok nereagoval ani na telefonáty, ani na esemesky.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba