Rezort obrany zlúči tri rekreačné a zdravotnícke zariadenia

Ministerstvo obrany (MO) SR zlúči tri svoje akciové spoločnosti, ktoré pôsobia v oblasti zdravotnej a rekreačnej starostlivosti. Dôvodom je nedostatočné využívanie ponúkaných kapacít a neefektívna existencia troch samostatných spoločností s podobným predmetom podnikania. Vyplýva to z návrhu, ktorý v stredu schválila vláda. Ministerstvo má zabezpečiť zlúčenie akciových spoločností do 1. júla 2013.

19.06.2013 11:23
debata (1)

Ide o Vojenské zdravotnícke zariadenia v Piešťanoch, Vojenskú zotavovňu a hotel Zemplínska Šírava a Vojenskú zotavovňu a hotel Smrekovica, ktorých jediným akcionárom je ministerstvo. Nástupníckou spoločnosťou sa má stať a. s. Vojenské zdravotnícke zariadenia. „Cieľom má byť centralizácia riadenia, zníženie nákladov na administratívu a optimalizovanie kapacít s potrebami rezortu obrany,“ píše sa v predkladacej správe k materiálu.

Ministerstvo tvrdí, že súčasná lôžková kapacita týchto zariadení prevyšuje potreby rezortu obrany. „Využívanie kapacít jednotlivých spoločností rezortom obrany a civilným sektorom je nedostatočné,“ uvádza sa v predkladacej správe. Podľa ministerstva jedným z dôvodov malého záujmu sú lokality, v ktorých sa tieto zariadenia nachádzajú. V ich okolí existujú ďalšie rekreačné zariadenia, ktoré často ponúkajú služby s rovnakou alebo vyššou kvalitou za porovnateľné ceny.

1 debata chyba