Galkovi na odvolávanie Glváča platforma podpisy zatiaľ nedá

Podpredseda SaS Ľubomír Galko nezíska od strán Ľudovej platformy hlasy poslancov na odvolávanie ministra obrany Martina Glváča pre vyšetrovanie podozrení z tunelovania vojenského spravodajstva v parlamente.

30.06.2013 09:12
Ľubomír Galko Foto: ,
Ľubomír Galko
debata (15)

Galkovi chýba ešte päť podpisov. Potrebuje ich tridsať. „Nateraz túto iniciatívu nepodporíme,“ povedal podpredseda KDH Pavol Abrhan. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SDKÚ Lucie Žitňanskej by sa celou kauzou už mal zaoberať premiér Robert Fico a Bezpečnostná rada, o čo strany Ľudovej platformy listom Roberta Fica aj požiadali. Zdôraznila, že tu už dochádza k možnému rozkladu jedného z pilierov bezpečnosti štátu a to Vojenského spravodajstva (VS). Ako predseda Bezpečnostnej rady SR by mal Fico podľa podpredsedu Mostu-Híd László Solymosa zaujať jasné a kontrolovateľné stanovisko k celej kauze.

Galko poslal predsedom poslaneckých klubov Ľudovej platformy Pavlovi Hrušovskému, László Solymosovi a Lucii Žitňanskej listy, v ktorých ich požiadal o podporu svojho návrhu na odvolanie Glváča za vyšetrovanie kauzy. „Predstavitelia týchto strán sa totiž vyjadrovali, že sú za určitú postupnosť. Najskôr chceli schôdzu parlamentu a následne, že pristúpia k odvolávaniu ministra,“ povedal Galko.

15 debata chyba