Pred nunciatúrou v Bratislave sa stovky ľudí modlili za cirkev a Bezáka

Niekoľko stoviek ľudí v utorok prišlo pred Apoštolskú nunciatúru v Bratislave, aby sa pri príležitosti prvého výročia odvolania Róberta Bezáka z postu trnavského arcibiskupa modlili za cirkev, ale aj za neho samého. Na modlitbovom stretnutí sa zúčastnili aj rodičia emeritného arcibiskupa.

02.07.2013 19:54
Bezák, motlitby, nunciatura, Foto: ,
Niekoľko stoviek ľudí v utorok prišlo pred Apoštolskú nunciatúru v Bratislave, aby vyjadrili podporu Róbertovi Bezákovi.
debata (125)

„Netajíme sa tým, že z odvolania Bezáka máme neutíchajúcu bolesť,“ uviedol v príhovore jeden z organizátorov František Mikloško. Podľa neho toto modlitbové stretnutie má svoje ciele, ale nenesie v sebe žiadny hnev ani nenávisť. „Toto je naša historicky overená cesta. Takto naši ľudia pred 25 rokmi stáli v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí. Tak ako vtedy, aj dnes zápasíme za budúcu tvár Slovenska i cirkvi,“ dodal Mikloško. S účasťou veriacich bol spokojný. „Títo ľudia prišli z celého Slovenska,“ dodal.

Ako ďalej Mikloško uviedol, podujatie zorganizovali pred nunciatúrou, aby hlas účastníkov dosiahol až najvyššie miesta vo Vatikáne. Nunciovi chcú zároveň odovzdať list pre pápeža, ktorý informuje o utorkovom modlitbovom stretnutí. „Ja verím, že nuncius bude o tom informovať a verím, že list, ktorý chceme nunciovi odovzdať za všetkých, že odovzdá Svätému Otcovi,“ dodal Mikloško.

Ľudia vyjadrili podporu Róbertovi Bezákovi. Foto: Ivan Majerský, Pravda
Bezák, motlitby, nunciatura, Ľudia vyjadrili podporu Róbertovi Bezákovi.

Na podujatí sa zúčastnili aj Bezákovi rodičia. Tí veria, že pápež túto situáciu vyrieši. „Veríme, že Svätý Otec to vyrieši spravodlivo,“ povedal Bezákov otec.

125 debata chyba