Hurghadu vymenil za Londýn

Najbližšie lietadlo s dovolenkármi smerujúcimi do Hurghady odlieta z bratislavského letiska zajtra krátko po polnoci.

09.07.2013 15:00
debata

Podľa informácií cestovných kancelárii sa napriek nepokojom žiadne zájazdy do Egypta nerušili, a preto sa očakáva, že všetky sedadlá budú obsadené. Cestujúci, ktorí včera v letiskovej hale čakali na iné lety, však pristúpili k varovaniam ministerstva inak. Ak by lietadlo smerujúce do slnečného Egypta mali zaplniť oni, zostalo by prázdne.

Jána Tarasoviča (17) z Lipian pri Prešove pripravili o plážovú pohodu na horúcom slnku práve nepokoje v Egypte. „S rodičmi sme uvažovali, že by sme tam šli, ale informácie o možnom nebezpečenstve nás odradili. Preto sme sa s našimi rozhodli, že pôjdem radšej na dovolenkovo-pracovný pobyt do Londýna za sestrou,“ hovorí. Kde bude pracovať, ešte nevedel povedať, viac ako tŕpnuť v strachu v Egypte sa mu však oplatí zarobiť si zopár libier v Anglicku na sezónnej brigáde.

Naopak, z Bratislavy domov odlietal Paul Forrest (39) z Anglicka, ktorý tu bol cez víkend sláviť s kamarátmi svoje narodeniny. „Chystám sa na letnú dovolenku do Mexika. O nepokojoch v Egypte som počul a v týchto dňoch je to naozaj veľmi nebezpečná krajina,“ tvrdí. Za žiadnu cenu by tam počas leta necestoval napriek tomu, že v prímorských oblastiach riziko dovolenkárom nehrozí. Mexiko, kde pred rokom zúrila prasacia chrípka, či neustále vyčíňajú zlodeji a drogové kartely, je preňho asi bezpečnejšou voľbou.

Na letnú dovolenku sa tento rok nechystá ani Csilla Pap (25) z Galanty. Ak by však mala možnosť ísť do Egypta, ponuku by odmietla. „Nešla by som. Rešpektovala by som výstrahu, stať sa môže predsa všeličo,“ myslí si. Cestovateľka, ktorá odchádza na dlhší čas za prácou do Anglicka, môže zostať pokojná. Londýn je totiž dnes bezpečnejší ako Egypt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba