Policajná akadémia nemá ani rok po úplatkárskej kauze rektora

Bratislavská policajná akadémia nemá ani rok po prevalení úplatkárskej kauzy vymenovaného rektora.

11.07.2013 08:26
Policajná akadémia Foto:
Policajná akadémia
debata

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer) ešte v apríli oznámil, že do funkcie vybral odborníčku na trestné právo Luciu Kurilovskú. Zatiaľ však návrh na jej vymenovanie prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi neposlal.

„Stále počítam s pani Kurilovskou. V priebehu leta to chceme mať vyriešené,“ povedal pre TASR Kaliňák. Rezort vnútra momentálne pripravuje podklady, ktoré pošle prezidentovi. Gašparovičov hovorca Marek Trubač tvrdí, že prezident návrh oficiálne nedostal, a tak sa k nemu nebudú vyjadrovať. Návrh na vymenovanie Kurilovskej už odsúhlasil aj akademický senát policajnej akadémie.

Kurilovská hovorí, že s pokorou príjme akékoľvek rozhodnutie hlavy štátu. „Pán minister stojí za nomináciou mojej osoby, prešla som akademickým senátom policajnej akadémie, neviem, aké sú dôvody, prečo ma pán prezident ešte nevymenoval,“ povedala.

Bývalého rektora Václava K., ktorého obvinili z korupcie, prezident v júli minulého roka odvolal z funkcie, prepustili ho aj z Policajného zboru. Akadémiu Policajného zboru v súčasnosti vedie poverený rektor Štefan Kočan. Minister vnútra začiatkom júla minulého roka informoval, že 29 uchádzačov o štúdium na bratislavskej policajnej akadémii prijali podvodne. Išlo zhruba o štvrtinu prijatých. Kaliňák vtedy informoval, že polícii sa podarilo dokázať úplatok v celkovej sume 5000 eur.

debata chyba