Za predsedu BSK bude za SNS kandidovať Jaroslav Paška

Kandidátom SNS na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja je europoslanec národniarov Jaroslav Paška.

23.08.2013 11:33
Jaroslav Paška Foto:
Slovenský europoslanec Jaroslav Paška
debata (4)

„SNS si veľmi váži, že na túto funkciu kandiduje človek s vysokým morálnym kreditom, vysoko inteligentný a slušný človek, jeden z najaktívnejších, ktorý háji v Európskom parlamente záujmy SR," uviedol pred novinármi bratislavský krajský predseda SNS Peter Tydlitát. Pašku považuje za najvhodnejšieho kandidáta pre Bratislavský kraj, podľa neho dokáže využiť skúsenosti z EP, pozná kraj, ľudí i problematiku.

„Som presvedčený, že SNS je svojím programom, prácou starostov i samosprávnych poslancov pripravená ponúknuť alternatívny program pre Bratislavský kraj. Doterajšie vedenia zanedbávali jednu z významných funkcií, a to organizáciu rozvoja a ochranu životného prostredia kraja, všetci sa sústredili na distribučné úlohy medzi školy, sociálne zariadenia a cesty,“ konštatoval Paška. Podľa jeho slov by kraj mohol profitovať z veľkých projektov, ako je plánovaná výstavba vlakového koridoru z Paríža cez Bratislavu alebo širokorozchodná z Ruska do Viedne.

Predseda národniarov Andrej Danko zdôraznil, že Paška nie je spojený so žiadnou finančnou skupinou, ktorá by mu vravela „sadni, ľahni“. Nie je spojený ani s poslaneckými klubmi a biznismi v kraji, "mohol by rozprášiť priateľstvo poslancov SDKÚ a Smeru,“ upozornil líder SNS.

Danko aj Paška vidia v spojení funkcie europoslanca a predsedu samosprávneho kraja synergický efekt pre samosprávny kraj. Paška by v prípade víťazstva poberal minimálny plat.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #SNS #Paška #župa #kandidát