Na podpredsedov NKÚ kandidujú Šulaj a Tóth, predsedu nenavrhli

Na základe rozhodnutia predsedu Národnej rady (NR) SR Pavla Pašku v pondelok o 16.00 uplynul termín na podávanie návrhov kandidátov na voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR (NKÚ SR) a dvoch podpredsedov NKÚ SR.

02.09.2013 16:43 , aktualizované: 16:50
parlament, poslanci, NR SR Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Do tohto termínu žiaden poslanec nepodal návrh na voľbu predsedu NKÚ SR. Na funkciu podpredsedov NKÚ SR boli doručené do Národnej rady SR dva návrhy kandidátov, ktorými sú Igor Šulaj a Vladimír Tóth. Uviedol to organizačný odbor Kancelárie NR SR.

Tieto návrhy podali poslanci a členovia poslaneckého klubu Smer Jana Laššáková, Renáta Zmajkovičová, Tibor Glenda, Miroslav Číž, Stanislav Kubánek a Vladimír Faič. V odôvodnení návrhu sa u Igora Šulaja uvádza, že je uznávaným odborníkom na daňové právo. Bol poslancom NR SR, ako aj generálnym riaditeľom Daňového riaditeľstva.

V odôvodnení návrhu u Vladimíra Tótha sa uvádza, že od roku 2001 pôsobí na NKÚ SR, pričom od roku 2006 až doteraz je riaditeľom Expozitúry NKÚ Košice, má bohaté odborné a praktické skúsenosti v oblasti kontroly samosprávy.

„Uvedený návrh predseda Národnej rady SR pridelí na prerokovanie Výboru NR SR pre financie a rozpočet. Voľba sa uskutoční na 23. schôdzi Národnej rady SR vo štvrtok 12. septembra 2013,“ informuje NR SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #poslanci #NKÚ #hlasovanie