Richter odmieta, že by na jeho ministerstve pracovali hlupáci

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter odmieta, že by na jeho ministerstve pracovali hlupáci a úžerníci.

05.09.2013 10:42
Ján Richter Foto: ,
Minister práce Ján Richter
debata (22)

Reagoval tak na slová nezaradeného poslanca Alojza Hlinu, ktorý v úvode tretieho dňa 23. schôdze Národnej rady SR útočil na štátneho tajomníka rezortu práce Jozefa Buriana a znevažoval prácu ministerských úradníkov. „Tých 20-tisíc ľudí, čo pracuje na ministerstve, si to nezaslúži,“ skonštatoval Richter. „Ubezpečujem Vás, že vás za to v parlamente nebudem mlátiť, ako to robíte vy,“ vyhlásil.

Hlina kritizoval novelu zákona o príspevku pri narodení dieťaťa, ktorý počíta so zlúčením príspevku a príplatku k príspevku pri narodení dieťaťa do jednej dávky. Jeho výška sa má navyše odstupňovať podľa poradia pôrodu, z ktorého sa dieťa narodilo. Pri prvom až treťom pôrode má ísť o 823,86 eura a pri štvrtom a ďalšom má dávka dosiahnuť 151,37 eura. Tento návrh zohľadňuje súčasnú výšku príspevku pri narodení dieťaťa v sume 151,37 eura a príplatku pri narodení prvého až tretieho dieťaťa na úrovni 678,49 eura.

Zákon sa nevyhol ani kritike ďalších opozičných poslancov. Exministri práce Jozef Mihál (SaS) a Július Brocka (KDH) napríklad navrhli, aby príspevok pri narodení dieťaťa nedostávali bohatší ľudia. „Považujem to za plytvanie,“ povedal Brocka. „Dávam prísľub, že budem akceptovať rozumné návrhy,“ reagoval Richter s tým, že zákon je ešte len v prvom čítaní a je tak dostatok priestoru na jeho ďalšie úpravy.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Richter #minister práce