U ministra Kaliňáka idú vymieňať aj drahšie autá

Výmena vozového parku rezortu vnútra nezostane len pri autách nižšej strednej triedy a mikrobusoch. Ministerstvo chce vymieňať aj drahšie autá.

09.11.2013 09:23
Robert Kaliňák Foto:
Minister vnútra Robert Kaliňák.
debata (13)

Vypísali preto ďalší tender, tentoraz na autá D segmentu, teda vyššej strednej triedy. Plán je kúpiť 500 vozidiel, hodnotu zákazky vyčíslili na 20 miliónov eur.

Podľa ministerstva treba vymeniť aj túto automobilovú triedu. Policajti, hasiči a okresné úrady potrebujú autá obmeniť pre vysoký počet najazdených kilometrov.

„Ich vek pri vyraďovaní sa pohybuje od ôsmich do 15 rokov a ojazdenosť vozidiel od 220-tisíc do 600-tisíc kilometrov,“ uviedol Petar Lazarov z tlačového odboru ministerstva. Po ukončení súťaže plánujú uzavrieť rámcové dohody so štyrmi uchádzačmi, zmluvy budú na štyri roky.

Tender na autá nižšej strednej triedy v hodnote 23 miliónov eur u Kaliňáka už vyhodnotili. Zo súťaže vyšli úspešne Volkswagen, Kia a Hyundai.

Rezort už uzavrel s predajcami kúpne zmluvy na stovky áut, objednal si naftové Golfy, od kórejských výrobcov modely cee'd a i30. V súčasnosti je vyhlásený aj tender na vany v hodnote 25 miliónov eur. Kúpiť plánujú približne 500 vozidiel.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #ministerstvo vnútra #automobil #Robert Kaliňák