Matke utýranej Lucky predĺžili väzbu

Okresný súd Bratislava I. predĺžil dnes väzbu pre Alexandru H., matku utýranej Lucky Luknárovej, až do 27. marca 2014.

21.11.2013 16:20
debata

„Dôvody tzv. útekovej väzby naďalej trvajú,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Rozhodnutie je právoplatné, pretože prokuratúra aj obvinená a obhajca sa vzdali práva podať sťažnosť.

Prípad Lucky Luknárovej, ktorú utýrali a potom mŕtvu tri roky schovávali v byte, polícia od polovice októbra vyšetruje ako vraždu, najprv ju posudzovali ako týranie. Ešte v lete sa Juraj H. priznal, že má na svedomí smrť malej Lucie, s prokuratúrou tak mohol uzavrieť dohodu o vine a treste.

Podľa informácií televízie JOJ mu hrozilo sedem až 15 rokov za mrežami, priznaním a dohodou by sa mu trest znížil. Dohodu o vine a treste však zrušili na pokyn generálnej prokuratúry. Za vraždu hrozí podľa trestného poriadku až 25-ročné väzenie, prípadne doživotie. Matka utýranej Lucky Alexandra H. už jeden trest pre tento prípad dostala. Za neoprávnené poberanie prídavkov na mŕtvu Lucku jej udelili sedemmesačný trest, ktorý si medzičasom odsedela vo väzbe.

Luciu Luknárovú pochovali na ružinovskom cintoríne v Bratislave 4. apríla. Päťročnú Luciu podľa vyšetrovateľov na smrť ubil jej otčim v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. Prípad sa dostal na verejnosť vlani v septembri.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #týranie #súd #rozsudok #Lucka #Okresný súd Bratislava I.