Frešo sa chystá cestovať a hľadať do SDKÚ nové talenty

Opozičná SDKÚ by sa mala rozrásť o nových talentovaných ľudí, ktorí by sa postupne vypracovali. Na dnešnom brífingu v Bratislave to vyhlásil predseda SDKÚ Pavol Frešo, ktorý vyráža na celoslovenské turné, aby takýchto ľudí našiel.

26.11.2013 12:47
Pavol Frešo Foto: ,
Pavol Frešo.
debata (64)

„V rámci jednotlivých krajov sa ukázalo, že éra, kedy značka SDKÚ ťahá ľudí do regionálnych parlamentov, je minulosťou. Teraz je to tak, že ľudia musia ťahať značku SDKÚ. Platí tvrdenie – nepýtaj sa, čo môže urobiť vlasť pre teba, ale ty pre vlasť. Ako poučenie z krajských volieb bude mojím cieľom otvoriť stranu všetkým schopným ľuďom na celom území Slovenska, teda hľadať nové talentované tváre, priviesť ich do miestnej a regionálnej politiky a umožniť im vyrásť v rámci strany,“ vysvetlil Frešo.

Všetkých osem krajov chce prejsť v najbližších týždňoch. Vážnou témou rozhovorov v rámci turné bude podľa jeho slov aj fenomén zápasu s extrémizmom. „Budeme sa baviť, čo sa zanedbalo a čo môžeme ľuďom ponúknuť. Nepotrebujem búchať po stole, žiadne veľké čistky. Potrebujem ale ukázať hranicu, ktorú bude každý rešpektovať,“ avizoval na margo volebného výsledku v Banskobystric­kom kraji.

Frešo zároveň deklaroval, že SDKÚ bude určite stáť ako pilier celodemokratického zápasu s extrémizmom, ktorému treba odobrať živnú pôdu. Zároveň by podľa jeho slov mali politické strany dať všetky svoje lokálne záujmy nabok a držať spolu v zápase s extrémizmom.

Na otázku, čo povie krajským predstaviteľom v Banskej Bystrici, ktorí odmietli podporiť Vladimíra Maňku (Smer) v boji proti Marianovi Kotlebovi (ĽSNS), odvetil, že sa ich bude pýtať, čo bolo podhubím extrémizmu v danom kraji. „Som presvedčený, že príjmu mojou tézu, že tomu treba postaviť hranicu,“ tvrdí.

Zodpovednosť za to, čo sa v Banskobystrickom kraji stalo, majú vraj všetci politici. Frešo za seba povedal, že tlačovú konferenciu pred rómskou osadou by už neurobil. „Riešili sme problém správnym zákonným spôsobom, ale na nesprávnom mieste. Dnes by som určite neurobil gesto, ktorým by som išiel do situácie, že spochybním praktické riešenie len pre to, že sme to urobili v Plaveckom Štvrtku. Budeme si na to dávať pozor. Dnes by som to urobil inak,“ uistil.

Frešo je zároveň presvedčený, že krajské voľby ukázali zmysel spájania sa pravice. „SDKÚ potvrdila, čo má vo svojej DNA, že všade na Slovensku bola osou spájania pravice ako alternatívy voči ľavici. To sa ukázalo ako kľúčové,“ dodal.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Frešo