Richter: Pietruchová sa vyjadrovala na hrane etického kódexu

Vyjadrenia riaditeľky odboru rodovej rovnosti na ministerstva práce Oľgy Pietruchovej k Národnému pochodu za život v Košiciach sú podľa šéfa rezortu Jána Richtera na hrane Etického kódexu štátneho zamestnanca.

26.11.2013 14:18
Ján Richter Foto: ,
Minister práce Ján Richter.
debata (66)

Richter preto poveril služobný úrad ministerstva, aby vyjadrenia Pietruchovej posúdil a vyvodil závery. Do vyjadrenia sa úradu necháva Richter otázku ďalšieho pôsobenia Pietruchovej otvorenú. Vyplýva to z odpovede ministra na interpeláciu poslanca NR SR Richarda Vašečku (OĽaNO).

Vašečka interpeloval ministra za odpoveď Pietruchovej na otázku v diskusii pod jej blogom: „Pochodovali na tomto pochode inakosti aj pedofili, rovnako ako tomu bolo na pochode v Prahe?“ Diskutujúca s menom Olga Pietruchova reagovala na túto otázku odpoveďou: „nie, tí budú v Košiciach“.

Vašečkovi prekáža, ak sa niekto odvoláva na toleranciu a rovnosť, dokonca v tejto veci reprezentuje štát, a zároveň hrubým spôsobom dehonestuje a uráža ľudí, ktorí pre túto vec urobili možno viac ako on. „Oceňujem reakciu ministerstva, aj keď oneskorenú, a budem sa zaujímať o postup služobného úradu vo veci pani Pietruchovej,“ povedal.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Richter #Pochod za život #pietruchová