Kňažko oficiálne oznámil kandidatúru na post prezidenta

Milan Kňažko v piatok oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta Slovenskej republiky.

29.11.2013 10:28
Kňažko Foto: ,
Milan Kňažko.
debata (227)

Líder Nežnej revolúcie, bývalý podpredseda slovenskej vlády a dvojnásobný minister sa tak vracia do politiky po jedenástich rokoch.

„Táto voľba nebude o menách, ale o smerovaní našej krajiny. Postupným vyvlastňovaním nezávislých ústavných inštitúcií, ktoré sú prepojené personálne a stávajú sa akýmsi ústredným výborom jednej osoby, sa vraciame k organizovanej zvrhlosti pred rok 89. Vláda jednej strany, aj keď vznikne na základe slobodných volieb, môže znamenať negatívny vývoj v krajine, a preto je dôležité, aby v polemike nezávislých, ale i opozičných inštitúcií vznikala harmónia, ktorá je demokratickým krajinám vlastná,“ avizoval svoje dôvody Kňažko 22. novembra pre portál Hnonline.sk.

Podľa posledného prieskumu agentúry Focus by Kňažko získal 7,2 percenta hlasov. Bolo to však ešte v dobe, keď kandidatúru nepotvrdil.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. O Prezi­dentský palác chce zabojovať Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mosta-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, podnikateľ a filantrop Andrej Kiska a prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. Kandidatúru oznámil tiež Peter Osuský z SaS, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec, ďalej Jozef Behýl, ale aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov doplnila aj Ľubica Blašková a primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

Smer sa zatiaľ nerozhodol, koho do prezidentských volieb nominuje. Najviac sa špekuluje o menách premiéra Roberta Fica a ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka.

227 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #kandidát #Kňažko