Rádio VIVA sa bráni petíciou

Osud Rádia VIVA je neistý. Jeho frekvencie získala firma, s ktorou vedenie rádia nesúhlasí. Proti prideleniu frekvencií spoločnosti Corporate Legal spustilo petíciu, za jeden deň ju podpísalo viac ako 11-tisíc ľudí.

09.12.2013 11:00
rádio Viva Foto:
Rádio Viva môže na svojich frekvenciách vysielať do decembra 2013.
debata (30)

Dnes chystá podporné zhromaždenie v Bratislave. Argumentom súčasného vedenia je, že nový prevádzkovateľ nemá s rozhlasovým vysielaním skúsenosti.

Firma Corporate Legal podľa obchodného registra poskytovala až do roku 2012 právne služby. Prevádzkovanie rozhlasového vysielania si vybavila až v druhej polovici vlaňajška.

Vive sa licencia končí 21. decembra a nie je možné ju predĺžiť. O frekvenciách rozhodovala Rada pre vysielanie a retransmisiu a začiatkom decembra vybrala novú firmu. Do výberového konania sa prihlásili štyri spoločnosti – Rádio Viva, Viva Production House, Corporate Legal a Radio Play. „Rada nie je viazaná tým, že musí licenciu prideliť súčasnému vlastníkovi. Je to na jej rozhodnutí,“ vysvetľuje jej hovorkyňa Lucia Jelčová.

Firme Corporate Legal rada už raz frekvencie odsúhlasila, proti tomuto rozhodnutiu sa Viva Production House odvolala a celý prípad postúpila na Najvyšší súd. Ten predošlé rozhodnutie zrušil a vrátil na posúdenie. Poukázal na rôzne procesné pochybenia, no nezrušil rozhodnutie ako také. „Najvyšší súd vo svojej správe nezaviazal radu k žiadnemu konkrétnemu postupu. Ten sme si museli určiť pridržiavajúc sa zákona a námietok Najvyššieho súdu,“ dopĺňa Jelčová.

Rozhodnutie ešte účastníkom konania nebolo doručené. To, či sa opäť odvolajú, zatiaľ nepovedali. S konateľom víťaznej spoločnosti Corporate Legal Jozefom Maruniakom sa nám spojiť nepodarilo.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #petícia #rádio Viva