Meteorológovia varujú pred poľadovicou a vetrom

Na cestách Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), najmä na mostoch, sa tvorí poľadovica. Polícia preto upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky na zvýšenú opatrnosť, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky.

13.02.2014 11:41 , aktualizované: 13:57
debata

„Od polnoci (zo stredy 12.2. na štvrtok 13.2.) sme v Bratislavskom kraji zaznamenali päť dopravných nehôd a 11 škodových udalostí. Vodičov vyzývame, aby dodržiavali bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami a znížili rýchlosť. Chodcov žiadame, aby na vozovku vstupovali až po tom, keď sa presvedčia, že svojím pohybom na nej neohrozia seba ani iných účastníkov cestnej premávky,“ uviedla Karina Považanová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

V noci z piatka na sobotu musia vodiči na juhu Slovenska počítať s poľadovicou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred ňou výstrahu prvého stupňa. Tá bude platiť od polnoci z dneška na piatok 14. februára v Banskobystrickom, Trenčianskom a Nitrianskom kraji. Opatrní by mali byť predovšetkým vodiči, no pozor si musia dávať aj chodci, pretože šmýkať sa môže kdekoľvek.

K výstrahe prvého stupňa pred vetrom z dnešného rána sa tak pridala aj výstraha pred poľadovicou. Silno fúkať začne na horách dnes večer o 22:00. Veterno bude do piatku 14. februára do 6:00, pričom by mal v nárazoch dosahovať rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu. Výstraha platí pre severné Slovensko pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. Silný vietor môže byť nebezpečný pre rôzne aktivity ľudí, mali by byť preto ostražití.

debata chyba
Viac na túto tému: #vietor #cesty #vodiči #poľadovica