Veriaci sa budú modliť za Róberta Bezáka

Za zdravie a Božiu milosť pre Róberta Bezáka budú na prelome februára a marca obetované sväté omše v desiatkach kostolov na Slovensku aj v zahraničí. Dali ich odslúžiť priaznivci odvolaného trnavského arcibiskupa. Má nimi vyvrcholiť séria modlitbových podujatí, ktoré začali 25. decembra a skončiť majú na Bezákove narodeniny 1. marca.

23.02.2014 09:31
robert bezak Foto: ,
Róbert Bezák
debata (45)

Podľa zoznamu na stránke www.robertbezak.eu bude na Slovensku približne päťdesiat svätých omší za Bezáka. Nechýbajú v ňom bohoslužby v Košiciach, Prešove, Prievidzi, Bratislave, ale aj v šiestich kostoloch v Trnave. V zahraničí sa za odvolaného arcibiskupa pomodlia v kostoloch v Taliansku, Rakúsku, Kanade či USA. Okrem toho chystajú veriaci 1. marca od 17:30 spoločnú modlitbu pred apoštolskou nunciatúrou v Bratislave. Veriaci, predovšetkým z Trnavy, od odvolania Bezáka z riadenia Trnavskej arcidiecézy zorganizovali množstvo podujatí, ktorými mu vyjadrovali svoju podporu.

Róberta Bezáka odvolali z čela Trnavskej arcidiecézy v lete 2012. Pápež Benedikt XVI. sa tak rozhodol na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. V decembri 2013 Róbert Bezák odišiel do kláštora redemptoristov v Bussolengu neďaleko talianskej Verony. V tamojšom kláštore začal život rehoľníka. V stredu 18. februára sa objavila informácia, že českí a moravskí biskupi požiadali Svätého Otca, aby sa s Bezákom stretol.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #cirkev #kostol #Róbert Bezák #omša