Premiér Fico sa zranil, operovali ho

Premiér Robert Fico skončil v košickej nemocnici. Pri predvolebnom futbalovom zápase sa zranil a previezli ho na traumatologické oddelenie.

23.02.2014 17:29 , aktualizované: 24.02.2014 08:50
debata
Premiér Robert Fico vychádza z Univerzitnej... Foto: SITA, Ján Slovák
Robert Fico, zranenie, achilovka Premiér Robert Fico vychádza z Univerzitnej nemocnice Bratislava po operácii achilovej šľachy.

Ešte v nedeľu večer sa podrobil operácii v Bratislave. Operácia achilovky predsedu vlády SR Roberta Fica v lokálnej anestéze pod vedením prednostu Kliniky úrazovej chirurgie prof. Petra Šimka prebehla bez komplikácií. „Hodinu po zákroku mohol premiér z Nemocnice akad. L. Dérera odísť,“ informovala Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Lekári diagnostikovali premiérovi odtrhnutú achilovku na ľavej nohe. Zranenie podľa jeho hovorkyne Beatrice Szabóovej utrpel počas futbalového zápasu v Košiciach medzi jeho mužstvom a mužstvom Mladých sociálnych demokratov.

Doplnila, že premiér utrpel zranenie nohy mimo súboja a bez cudzieho zavinenia. „Podľa predbežných informácií lekárov by mu špeciálna ortéza mala umožniť obmedzený pohyb,“ uviedla Szabóová. Pracovný program, ako aj zostávajúca časť jeho predvolebnej kampane pred prezidentskými voľbami, sa podľa nej prispôsobia ďalšiemu vývoju jeho zdravotného stavu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico