Na deti z východu čakajú mestské tábory a súťaže

Aj deti z Prešovského a Košického kraja sa konečne dočkali jarných prázdnin. Aj keď je na východe Slovenska málo snehu, sú ešte strediská, kam môžu vyraziť lyžovať. Navyše sa v nich nespoliehajú len na sneh, ale ponúkajú aj iný program.

01.03.2014 11:00
deti Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Najlepšie lyžiarske podmienky majú strediská vo vyšších polohách – najmä na Orave, vo Vysokých a v Nízkych Tatrách a na severovýchode Slovenska. Vo väčšine lokalít pod 600 m nad morom sú už podmienky obmedzené alebo nevyhovujúce. Momentálne je v prevádzke do 70 stredísk. Niekde sa už lyžiarska sezóna blíži k záveru, predpokladáme však, že minimálne v 45 strediskách sa bude lyžovať ešte aj celý budúci týždeň,“ povedala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour.

Z východosloven­ských areálov majú podľa Stykovej najlepšie podmienky Litmanová, Levočská dolina, Makovica – Nižná Polianka, Ski Bachledova, Mlynky alebo Vernár – Studničky. Dobré podmienky sú však aj na Plejsoch, v Mraznici – Hnilčíku, v Drienici a v Poráčskej doline v stredisku Poráč Park. Majú asi 20 až 40 cm technického snehu, ktorý je však pre vysoké denné teploty mokrý a poobede kašovitý. Či sa tam bude dať lyžovať aj cez týždeň, závisí od počasia.

Aj keď snehové podmienky nebudú ideálne, deti sa na svahoch nudiť nebudú. Už zajtra organizujú v Levočskej doline karneval na lyžiach a v Bacheldovej DENY verejné preteky na boboch. V Litmanovej budú v pondelok verejné preteky o pohár starostu obce a 8. marca karneval na lyžiach. Ski Bachledova ponúkne 6. marca animačné programy pre celú rodinu, kde nebude chýbať mini disko, snowraftový pretek či karaoke, na budúcu sobotu bude v tom istom stredisku 2. ročník pretekov SNOWPARADE, zjazd na bicykloch a snowscootoch.

Centrá voľného času vo viacerých mestách ponúkajú prímestské tábory. „Ešte máme voľné miesta v centrách na Popradskej, ale aj Orgovánovej ulici. Ani ostatné ešte nie sú celkom naplnené,“ povedala Alica Bodnárová z Centra voľného času v Košiciach. Rodičia tak môžu deti nahlásiť do táborov aj v pondelok ráno. V takom prípade je najlepšie prísť už o siedmej, vyplniť prihlášku a mať so sebou hotovosť.

Ceny za týždenné tábory sa napríklad v prípade Jarného prímestského modelárskeho tábora pohybujú od 43 eur pre dieťa, ktoré je členom centra voľného času, do 48 eur pre nečlena. Aj v prípade ostatných prímestských táborov sú ceny podobné, spolu s nimi si možno nájsť ďalšie informácie na stránkach centier voľného času.

Deti sa budú môcť zabaviť aj v košickej zoo, kde sa platí 10 eur na deň. Zaujímavý program pripravila aj knižnica pre deti a mládež v Košiciach.

Prímestské tábory ponúka aj Centrum voľného času ABC v Prešove. Poplatok je 5 eur na deň, pre deti je pripravený športový program: turistika či plávanie, ale aj návšteva Ekoparku, tvorivé dielne, rôzne hry či súťaže.

Popradské Centrum voľného času pripravilo pre deti výlety na Hrebienok či Popradské pleso, ale aj prázdninovú sánkovačku v Tatranskej Lomnici či návštevu vodného sveta v Aqua City Poprad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #tábory #sneh #jarné prázdniny