Kiska začal kampaň pred finále. Na Fica podá trestné oznámenie

Prezidentský kandidát Andrej Kiska, ktorý spoločne s premiérom Robertom Ficom uspel v prvom kole volieb, už odštartoval kampaň pred "finále".

16.03.2014 01:22
andrej kiska, volebný štáb, prezidentské voľby... Foto: ,
Druhý postupujúci kandidát do druhého kola prezidentských volieb Andrej Kiska.
debata (298)

„Nebudem mu blahoželať,“ odkázal popradský podnikateľ do centrály Smeru, za čo si vyslúžil búrlivý potlesk svojich podporovateľov.

Naopak predsedovi vlády odkázal, že naňho pripravuje trestné oznámenie za vystúpenie v predvolebnej debate televízie Markíza, kde ho Fico označil za úžerníka. „Príďte voliť v druhom kole. Chcem byť protiváhou vláde,“ naznačil, že kampaň pred druhým kolom bude vyhecovaná.

Taká však nebola atmosféra vo volebnej centrále Andreja Kisku. Zakladateľ Dobrého anjela dorazil do hotela Devín až po desiatej hodine, do toho momentu bolo v kongresovej sále viac novinárov, ako hostí. „Vitajte,“ zopakoval niekoľkokrát, pozdravil svojich priateľov, aby sa zo sály opäť vytratil.

Pri sčítavaní hlasov od začiatku brzdil náznaky nadšenia, až do úplného konca tvrdil, že o ničom nie je rozhodnuté. Desiatky hostí a novinárov s napätím sledovali, ako z počiatočného náskoku desatinku po desatinke ukrajuje Radoslav Procházka. „Gratulujem mu k veľmi peknému výsledku,“ odkázal do Košíc.

Nezabudol však pripomenúť všetkým neúspešným kandidátom, aby splnili svoj sľub a vyjadrili mu podporu pred druhým kolom volieb. „Chcem byť dobrým kandidátom aj pre tých, ktorých kandidát v tomto kole neuspel a som presvedčený, že ich nesklamem,“ uviedol.

Kisku v Bratislave sprevádzali aj jeho najbližší. Spoločne s ním čakali na výsledky aj jeho dospelé deti z prvého manželstva. „Je to dobrý človek, ktorý bude na strane ľudí,“ uviedla dcéra Natália, ktorá do Bratislavy pricestovala z Londýna. Otca najskôr od kandidatúry odhovárala, obávala sa totiž mediálneho tlaku na rodinu. Manželka a jeho ďalšie dve deti zostali doma v Poprade.

Po jednej sa pozvaní hostia začali pomaly rozchádzať. V dobrej nálade, ale s vedomím, že stále nič nie je vyhraté.

© Autorské práva vyhradené

298 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska