V Bratislave pochodovali tisícky ľudí za život

V Bratislave v nedeľu pochodovali za život približne štyri tisícky ľudí, ktorí sa zišli na Hviezdoslavovom námestí. Práve tam odštartoval druhý ročník akcie Bratislava za život.

13.04.2014 19:26
Pohod za život, Bratislava Foto: ,
Účastníci 2. ročníka zhromažždenia a pochodu venovaného prezentácii projektov pomoci tehotným matkám v núdzi v rámci kampane 25. marec - Deň počatého dieťaťa s názvom Bratislava za žživot.
debata (105)

Informuje o tom server Topky.sk s tým, že na podujatí vystúpili viacerí speváci: Robo Opatovský, Simona Martausová či skupina La3no Cubano.

Z Hviezdoslavovho námestia sa následne pochodujúci presunuli cez Michalskú bránu v Starom meste, Obchodnú ulicu do Medickej záhrady. 

Podľa jednej z organizátoriek nedeľný pochod možno chápať ako akciu proti potratom, a je tiež snahou „postaviť sa za niečo, než bojovať proti niečomu“. „Nechceme riešiť nejakú bojovnú cestu, ale skôr sa postaviť za ochranu života a tiež ponúknuť konkrétne riešenia. Lebo ťažko o tom len hovoriť, keď žene, ktorá má problém, nepomôžeme,“ povedala pre portál Natália Šepitková z iniciatívy Bratislava za život.

Na pochode tiež organizátori prezentovali projekty pomoci ženám, ktoré čakajú dieťa a sú v ťažkej životnej situácii. Účastníci v závere odhalili umelecké dielo mladej výtvarníčky Dominiky Kunzovej.

Verejné zhromaždenie a pochod ulicami hlavného mesta je aktivitou iniciatívy Bratislava za život, tú pripravuje skupina dobrovoľníkov v rámci kampane „25. marec – Deň počatého dieťaťa“.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #pohod za život