Kollár a Viskupič opäť predložia do parlamentu infozákon

Podpredseda hnutia NOVA Jozef Kollár a poslanec OĽaNO Jozef Viskupič opätovne predložia na najbližšiu schôdzu parlamentu zákon o informovaní v záležitostiach Európskej únie. Na ostatnej schôdzi ho Kollár tesne pred hlasovaním stiahol.

16.04.2014 17:43
Jozef Kollár Foto: ,
Jozef Kollár
debata (2)

„Ukázalo sa, že zákon nemá podporu vládnej strany Smer napriek tom, že som rokoval na ministerstve zahraničných vecí so štátnym tajomníkom Petrom Javorčíkom,“ konštatoval v stredu Kollár.

„Pýtam sa, kto a prečo sa na Slovensku bojí informovať občanov o dianí v EÚ a v európskych inštitúciách. Niekto musí mať z tej informovanosti veľký strach,“ dodal.

Cieľom zákona je vytvorenie informačnej databázy, v ktorej sa budú všetky dokumenty EÚ zhromažďovať, triediť a prehľadným spôsobom usporadúvať tak, aby boli prístupné nielen orgánom štátu a ich pracovníkom, ale aj širokej verejnosti, samosprávam či súdnej moci.

Ako ďalej uviedol podpredseda hnutia NOVA, po tom, čo euroinfozákon stiahol z rokovania, zvolal pracovné stretnutie, na ktoré pozval predsedov všetkých parlamentných strán, predsedov poslaneckých klubov a lídrov eurokandidátok všetkých relevantných politických strán.

„Bohužiaľ musím konštatovať, že na spomínané pracovné stretnutie pozitívne zareagovalo hnutie len OĽaNO, konkrétne Jozef Viskupič,“ podotkol Kollár, podľa ktorého zvyšovať mieru informovanosti občanov Slovenskej republiky o dianí v EÚ nie je ani pravicové, ani ľavicové, ani konzervatívne, ani liberálne, je to jednoducho demokratické.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #OĽaNO #Jozef Kollár #TV Nova #Jozef Viskupič #infozákon