Peter Vojtek odíde z čela armády

Peter Vojtek končí v čele slovenskej armády. Oznámil to v utorok minister obrany, ktorého približne pred mesiacom Vojtek požiadal o uvoľnenie z funkcie náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR (GŠ OS SR).

22.04.2014 14:51 , aktualizované: 19:47
Peter Vojtek, náčelník Generálneho štábu... Foto:
Peter Vojtek.
debata (3)

V stredu dá Glváč návrh na odvolanie Vojteka na rokovanie vlády, odvolať by ho v prípade súhlasu kabinetu mal prezident. „Ja dúfam, že keď mu zdravie dovolí a táto procedúra celá zbehne, tak že ostane v rezorte a bude mojím poradcom pre vojenské záležitosti,“ povedal Glváč.

Vojtek ocenil spoluprácu s Glváčom. „Po porade s mojou rodinou som sa rozhodol požiadať o odvolanie,“ povedal s tým, že nie je úplne v kondícii vykonávať túto funkciu.

O možnom odchode Vojteka sa hovorilo už začiatkom roka. Vtedy medializované informácie odmietol Glváč aj Vojtek ako neaktuálne, Vojtek hovoril, že výkon jeho funkcie je náročný, napriek tomu vo funkcii mieni zotrvať, kým mu to zdravotný stav bude dovoľovať.

Denník Pravda už v januári informoval, že Petra Vojteka majú v blízkej dobe odvolať a jeho nástupcom sa stane Milan Maxim, ktorý počas svojej kariéry zastával v Ozbrojených silách viaceré posty. Za Vojtekovým odvolaním mali byť údajné nezhody s ministrom obrany Martinom Glváčom. Obaja vtedy, ako aj v utorok tieto informácie popreli.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #Martin Glváč #Peter Vojtek