Hľadajú pozemky pod košické Národné tenisové centrum

Aby mladé talenty z východu nemuseli chodiť trénovať do Bratislavy, chce im Slovenský tenisový zväz postaviť v Košiciach Národné tenisové centrum. S týmto nápadom súhlasí aj mesto, problémom sú však pozemky.

05.05.2014 15:00
debata (5)

V hre sú zatiaľ dve lokality. Jedna je na sídlisku Terasa, druhá v rekreačnej oblasti Anička, kde už stojí tenisová hala, ktorá však nie je v najlepšom stave. Mesto aj tenisový zväz sa prikláňajú k druhej možnosti, tam však nie sú usporiadané pozemky.

Košice sa tak teraz budú musieť sústrediť na usporiadanie areálu na Aničke a získanie nových pozemkov. „Urobíme všetko pre to, aby mohlo dôjsť čo najskôr k výstavbe tenisového centra,“ povedala hovorkyňa mesta Martina Urik-Viktorínová.

Ak bude vhodný pozemok k dispozícii, do troch rokov by mohlo byť Národné tenisové centrum realitou.

„Sme radi, že rokovania s vedením mesta pokračujú. Košice sú okrem Bratislavy jediným mestom na Slovensku, ktoré má parametre na to, aby tu stálo Národné tenisové centrum. Košice si takéto multifunkčné stredisko zaslúžia,“ tvrdí generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

„Národné tenisové centrum v Košiciach by bolo viac-menej tréningové. Malo by to byť športovisko, kde by sa pripravovali najväčšie slovenské talenty z východného Slovenska. Zároveň by sa tam dal hrať tenis, bedminton, prípadne squash a nejaké fitnes,“ predstavuje Moška. Podľa neho takéto športové stredisko by si malo zarobiť na svoju prevádzku.

Náklady na jeho výstavbu odhaduje Moška na sedem až osem miliónov eur, pričom polovicu by dal štát a polovicu zväz. V tom je zahrnutá krytá hala, šesť krytých tenisových dvorcov a desať až dvanásť vonkajších.

Od rána do štvrtej popoludní by podľa Mošku v hale mohli zadarmo trénovať tenisové talenty, po tomto čase až do jedenástej večer by boli za poplatok priestory k dispozícii pre verejnosť.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #pozemky #Košice #Národné tenisové centrum