Žitňanská je podpredsedníčkou Mostu-Híd

Poslankyňa NR SR Lucia Žitňanská, ktorá len nedávno vstúpila do strany Most-Híd, sa stala podpredsedníčkou strany.

31.05.2014 14:28
Lucia Žitňanská Foto:
Lucia Žitňanská.
debata (38)

Do funkcie ju zvolila Republiková rada strany Most-Híd, ktorá odobrila personálnu výmenu vo vedení strany. Zároveň zobrala na vedomie, vzdanie sa funkcie Rudolfa Chmela. Zmeny definitívne odobrí snem strany v septembri.

Poslankyňa a bývala ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská do strany Most-Híd vstúpila v apríli. Žitňanská v decembri vystúpila z SDKÚ.

Lucia Žitňanská vstúpila do politiky ako nominantka KDH, keď sa stala štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti. Prvýkrát kandidovala za SDKÚ ako nestraníčka v parlamentných voľbách v roku 2006, členkou strany bola od roku 2007. Vo vláde Ivety Radičovej (2010–2012) zastávala post ministerky spravodlivosti. V pozícii ministerky presadila projekt zverejňovania zmlúv na internete a projekt otvorenej justície, ktorého súčasťou bolo aj zverejňovanie súdnych rozhodnutí alebo hodnotenie činnosti sudcov. V parlamentných voľbách v roku 2012 získala najväčší počet prednostných hlasov (viac ako 103-tisíc) zo všetkých zvolených poslancov SDKÚ. V máji 2012 kandidovala na post predsedu SDKÚ. Na kongrese ju porazil Pavol Frešo. Jeho ponuku stať sa podpredsedníčkou strany odmietla. V NR SR pôsobí v súčasnostiako členka ústavnoprávneho výboru.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Lucia Žitňanská #Rudolf Chmel