Polícia začala trestné stíhanie voči exmoderátorke Kormúthovej

Proti bývalej moderátorke RTVS Kristíne Kormúthovej, ktorá dostala výpoveď po tom, ako na svojom facebookovom profile zverejnila rasistický status, začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie.

06.06.2014 13:13
Kristina Kormuthova, Facebook, status, RTVS
Profil Kristíny Kormúthovej na sociálnej sieti Facebook
debata (103)

„Vyšetrovateľom bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu,“ povedal pre Nový Čas hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek.

Podľa jeho informácií sa momentálne vykonávajú vyšetrovacie úkony, po ktorých zabezpečení a vyhodnotení vyšetrovateľ zváži ďalší postup. V prípade dokázania viny hrozí moderátorke aj väzenie, informuje portál Omediach.com.

Športová moderátorka verejnoprávnej RTVS Kristína Kormúthová zverejnila na sociálnej sieti status, v ktorom ostro zaútočila na rómsku menšinu. Kormúthová napísala status po tom, čo sa skoro ráno zobudila na rachot v dome. „… a to pritom nejaký nedonosený, smradľavý cigáň vám z domu kradne 4-metrovú odkvapovú rínu … Prečo „toto“ nemôžeme my poľovníci strieľať podobne ako škodnú?“ rozhorčovala sa.

Moderátorka krátko po zverejnení svoj status, ktorý stihol vyvolať pobúrené reakcie, vymazala a ospravedlňovala svoje konanie ako afekt. Televízia ju hneď stiahla z obrazu. „S moderátorkou RTVS pani Kristínou Kormúthovou sme vzhľadom na vzniknutú situáciu dnešným dňom ukončili zmluvnú spoluprácu," oznámilo vo svojom vyhlásení Komunikačné oddelenie RTVS.

© Autorské práva vyhradené

103 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #Kristína Kormúthová