Rektorom Katolíckej univerzity má byť Jozef Jarab

Novým kandidátom na rektora Katolíckej univerzity v Ružomberku (KU) je Jozef Jarab. Rozhodol o tom v utorok Akademický senát univerzity v tajnom hlasovaní, uviedol hovorca univerzity Vladimír Buzna. Dôveru mu ako jedinému navrhnutému kandidátovi na túto funkciu prejavilo 18 z 24 všetkých prítomných senátorov.

10.06.2014 15:45
debata

„Úprimne ďakujem za odovzdanú dôveru. Verím, že každé pôsobenie človeka je od Boha veľkým darom. Prijímam ho a na univerzitu prichádzam poslúžiť. Verím, že aj v budúcnosti bude rásť. Všetkých pozývam k práci na našej univerzite a modlitbám za ňu,“ povedal po voľbe Jarab.

V úrade rektora chce nadviazať na úspechy a prácu svojich predchodcov. „Kvalita univerzity porastie len vtedy, keď sa naučíme slúžiť jeden druhému,“ podotkol rektor. V súlade so štatútom univerzity po voľbách v senáte kandidáta na rektora svojím súhlasom v utorok potvrdil aj veľký kancelár KU košický arcibiskup Bernard Bober. Výsledok voľby senát doručí ministrovi školstva, ktorý požiada prezidenta SR o vymenovanie nového rektora.

Mons. prof. ThDr. Jozef Jarab, PhD.

  • V januári 1990 ho spišský biskup František Tondra vymenoval za rektora kňazského seminára v Spišskej Kapitule – Spišskom Podhradí, kde nepretržite pôsobil až do roku 2014.
  • Pôsobí v mnohých vedeckých radách na viacerých vysokých školách.
  • Od roku 1999 pracuje v Akreditačnej komisii, od septembra 2013 do konca mája 2014 ako jej podpredseda.
  • V období od 30. mája 2014 až dodnes pracoval v KU vo funkcii povereného rektora.
debata chyba
Viac na túto tému: #Katolícka univerzita v Ružomberku #rektor