Procházka: Stal som sa terčom pokusu o politický atentát

Zakladateľ politickej strany Sieť a bývalý kandidát v prezidentských voľbách Radoslav Procházka si myslí, že bol adresátom pokusu o politický atentát.

24.06.2014 16:52
Radoslav Procházka Foto: ,
Zakladateľ strany Siete Radoslav Procházka počas tlačovej konferencie na tému: Detektor a audit prezidentskej kampane, na košickej Hlavnej ulici.
debata (218)

Procházka to vyhlásil na tlačovej besede v Košiciach. Audit prezidentskej kampane a detektor lži boli hlavnými témami tlačovej besedy. Zdôraznil, že v utorok sa k tejto kauze aj ku kauze Igor Matovič vyjadruje naposledy.

„Je to moja vina, že sme boli tri týždne v mentálnej a komunikačnej defenzíve. Je to moja vina, že som to vôbec dopustil. Prvý raz som sa stal terčom systematického a dobre mediálne organizovaného a sponzorsky podporovaného pokusu o politický atentát. Na základe informácií, ktoré som získal, mám všetky dôvody veriť, že išlo o objednávku z biznis-politických kruhov blízkych súčasnej vláde, že politický podnikateľ poslanec Matovič nehrá len úlohu nájomného žoldniera, ale svoju česť vymenil za prísľub pravidelnej účasti v televíznych debatách akože za opozíciu,“ povedal Procházka.

Potom informoval o záveroch auditu účtovníctva za jeho prezidentskú kampaň, ktorú vykonal nezávislý audítor Ondrej Boržik. Ten nenašiel nijaké nedostatky v účtovníctve, konštatoval že bolo vedené transparentne, prijaté a vydané prostriedky zodpovedajú účelu a poskytujú pravdivý a verný obraz, pričom odobril účtovnú uzávierku.

Procházka spochybnil účasť Matoviča na detektore lži s tým, že to neprebehlo korektne. Informoval, že dostal zatiaľ neoficiálnu ponuku cez SMS od významnej osobnosti televízie, ktorá by v priamom prenose a v prime time vysielala jeho absolvovanie výsluchu cez detektor lži.

Ako uviedol Procházka, voči Matovičovi necíti nenávisť, zvažuje však podanie viacerých žalôb na Matoviča ako fyzickú osobu.

218 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Procházka #Igor Matovič