Matovič má nahrávku rozhovoru s Procházkom o platení inzercie

Líder OĽaNO Igor Matovič má nahrávku rozhovoru, v ktorom sa Radoslav Procházka údajne pokúša dohodnúť zaplatenie za inzerciu v hotovosti a bez dokladu. Ako povedal Matovič v stredu na tlačovej besede, rozhovor zverejní až vtedy, keď uvidí, že je na to verejná objednávka. Ale pravdepodobne ešte predtým, ako Procházka pôjde na detektor lži, čo sľúbil. Podľa neho je Procházka zamotaný v klamstvách tak, že sa z pavučiny nevie vymotať.

25.06.2014 11:45 , aktualizované: 14:30
Igor Matovič, OĽaNO Foto: ,
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič
debata (306)

„Priznávam, že som nehovoril úplnú pravdu, keď som hovoril, že nemám dôkaz v tejto kauze. Nemám dôkaz, ktorý obstojí na súde. Ale mám dôkaz, ktorý obstojí pred ľuďmi. Mám nahrávku hlasu Procházku, celého rozhovoru s Procházkom. Nie je to zákonný dôkaz, ale dôkaz, ktorý dokáže presvedčiť ľudí, že celý rozhovor sa stal,“ povedal s tým, že rozhovor by nezverejnil, keby sa Procházka zachoval ako chlap. „Zachoval sa zbabelo a podlo. Zachoval sa tak, ako sa správajú zločinci, ktorí si myslia, že na neho neexistujú dôkazy,“ vyhlásil.

Rozhovor Matovič nezverejnil preto, aby Slovensko videlo tri a pol týždňa zločinca, ktorý si myslí, že na neho neexistuje dôkaz. Nahrávku má v notebooku a na ďalších troch miestach, aby sa ľudia, ktorí financovali Procházkovu kampaň nedostali ku všetkým naraz.

Matovič tvrdí, že vedel s čím Procházka za ním príde, lebo vedel, ako si nakupuje inzerciu v iných médiách a že je to černota. „Preto som sa nachystal, aby dôkaz bol nespochybniteľný. Je to Radko Procházka,“ uviedol.

Nahrávku by mal zverejniť pred tým, ako Procházka pôjde na detektor lži. Ja neklamem. Matovič obvinil Procházku, že financoval svoju kampaň nie iba zákonnou cestou, ale aj čiernymi peniazmi. „Takýmto spôsobom pral alebo legalizoval príjmy možno aj z trestnej činnosti a platil svoju kampaň aj načierno,“ vyhlásil Matovič, ktorý už bol vypovedať v tejto kauze na polícii.

Financovanie Procházkovej kampane nie je vraj jasné

Financovanie predvolebnej kampane Radoslava Procházku je podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča plné nezrovnalostí. Ako povedal, Procházka opakovane všetkých klamal, keď tvrdil, že od októbra, odkedy mal zriadený transparentný účet, všetky dary a výdavky išli cez neho.

Matovič upozornil, že Procházka za inzerciu vo vydavateľstve regionPRESS zaplatil 6-tisíc eur cez transparentný účet. Ostatok bol podľa Matoviča zaplatený v hotovosti, aby Procházka obišiel transparentný účet a nemusel dokladovať, odkiaľ peniaze zobral. „Aj po tomto vklade tvrdil, že všetky peniaze išli cez transparentný účet," dodal

Matoviča zaujíma, že keď v tomto prípade sa stalo, že 6-tisíc eur išlo cez transparentný účet a 11 200 eur išlo bokom, mimo transparentného účtu vkladom na účet regionPRESS, koľko bolo takých prípadov. „Keď to tak bolo v tomto prípade, a takých platieb boli zrejme stovky, koľko je takých bočných platieb alebo platieb načierno? Tu je rozdiel medzi nákladmi, ktoré vykázali, a koľko kampaň stála,“ vyhlásil Matovič.

Podľa neho vklad v hotovosti na účet urobil 14. marca Andrej Zmeček. Ten však podľa neho v zozname darcov Procházku pôvodne nefiguroval. „Je zaujímavé, že potom priznali, že Zmeček dal 10-tisíc eur, v pondelok priznali, že dal 20-tisíc eur. Nie je náhodou Zmeček kľúčový človek Procházkovej kampane? Tento človek zaplatil 11 200 eur cash, nikde to nefigurovalo na transparentnom účte,“ vyhlásil Matovič začiatkom júna.

306 debata chyba
Viac na túto tému: #nahrávky #OĽaNO #Radoslav Procházka #Igor Matovič #Sieť