Maďarský minister zahraničia: Od Lajčáka sa dá veľa naučiť

Vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom sú v súčasnosti skvelé, vyhlásil v Bratislave nový šéf maďarskej diplomacie Tibor Navracsics.

30.06.2014 14:11
Miroslav Lajčák, Tibor Navracsics Foto: ,
Minister zahranièných vecí SR Miroslav Lajčák (vpravo) a minister zahraničného obchodu a zahraničných vecí Maďarska Tibor Navracsics po spoločnom rokovaní.
debata (21)

Minister zahraničných vecí Maďarska prišiel na oficiálnu návštevu Slovenska ako do jednej z prvých krajín po svojom nástupe do funkcie začiatkom júna.

„Spomedzi susedných krajín máme so Slovenskom najužšie historické väzby,“ povedal Navracsics, ktorý tiež vyzdvihol pôsobenie slovenského ministra zahraničia Miroslava Lajčáka vo funkcii. „Je to minister, od ktorého sa môže človek veľmi veľa naučiť,“ dodal.

Ministri sa zhodli, že medzi Slovenskom a Maďarskom existujú viaceré otvorené otázky, na ktoré majú obe krajiny rozličné názory. Navracsics však súhlasí s Lajčákom v tom, že ich netreba zveličovať. „Cieľom snáď ani nie je, aby neboli žiadne diskusie alebo spory, ale aby sme sa prostredníctvom rokovaní dostali k spoločnému riešeniu,“ poznamenal Navracsics.

Ministri tiež na stretnutí rozoberali spoluprácu oboch štátov v rôznych infraštruktúrnych projektoch. Lajčák spomenul napríklad plánovanú výstavbu mosta medzi Komárnom a Komáromom, ale aj výstavbu cestného mosta nad riekou Hornád a prepojenie rýchlostnej cesty R4 a maďarskej M30.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Miroslav Lajčák #Tibor Navracsics