Premiér Fico prisľúbil pomoc Vrátnej doline

Premiér Robert Fico si v utorok prešiel Vrátnu dolinu, ktorou sa v pondelok prehnala ničivá prietrž mračien a turisticky obľúbenej malofatranskej doline prisľúbil finančnú pomoc.

22.07.2014 18:39
debata (17)

„Chceme, čo najrýchlejšie poskytnúť finančné prostriedky na odstránenie najakútnejších vecí. Pred chvíľou som hovoril s ministrom financií a môžem potvrdiť, že počkáme na návrh, ktorý príde od predsedu žilinského VÚC a starostu Terchovej a okamžite, ak to bude potrebné, by sme zvolali aj rokovanie vlády a schválili prvý objem finančných prostriedkov, ktorý by bol nevyhnutný napríklad na ťažké mechanizmy, pretože bez nich nie sme schopní vo Vrátnej doline urobiť absolútne nič,“ povedal Fico.

Podľa premiéra je to malý zázrak, že zatiaľ nebola nahlásená žiadna obeť. „Pretože to, čo sme mali možnosť vidieť, je totálne zdevastovaná Vrátna dolina. Sú tam desiatky totálne rozbitých vrakov, je tam celá stanica lanovky zasypaná kamením. Je obrovské šťastie, že sa každému podarilo zachrániť,“ dodal predseda vlády. (Viac o situácii vo Vrátnej doline čítajte v článku Vrátnu dolinu pomôže prehľadať aj vrtuľník…)

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #finančná pomoc #Vrátna dolina