Eduard Kukan bude predsedom delegácie pre Srbsko

Europoslanec Eduard Kukan (EĽS/SDKÚ-DS) bude v tomto volebnom období predsedom delegácie Európskeho parlamentu pre Srbsko. "Ako predsedu parlamentnej delegácie pre Srbsko ma čaká mnoho výziev v integračnom procese. Budem nápomocný a práve preto aj kritický priateľ Srbska," povedal Kukan.

25.07.2014 11:00
Eduard Kukan Foto: ,
Eduard Kukan
debata (11)

Po minulotýždňovom hlasovaní v pléne sa v Európskom parlamente rozdelili členstvá vo výboroch a v parlamentných delegáciách. V europarlamente pôsobí 20 výborov, dva podvýbory a 44 delegácii. Eduard Kukan, ktorý je členom zahranično-politického výboru, členom podvýboru pre bezpečnosť a obranu a náhradníkom vo výbore pre zamestnanosť a sociálne veci, bude predsedom delegácie pre Srbsko.

V minulom volebnom období pôsobil ako predseda delegácie Európskeho parlamentu pre vzťahy s Albánskom, Bosnou a Hercegovinou, Srbskom, Čiernou Horou a Kosovom. Tá už v tomto legislatívnom období neexistuje. „Situácia v každej krajine je iná, prístupové rokovania prebiehajú v Srbsku a Čiernej Hore, ostatné krajiny majú integračné ambície. V tomto ohľade je preto dôležité, aby sa každej krajine venovala osobitá pozornosť,“ vysvetlil rozdelenie veľkej delegácie slovenský europoslanec.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Srbsko #Európsky parlament #europoslanci #Eduard Kukan