Prezident Kiska rozdelil svoj ​​plat desiatim rodinám

Prezident Andrej Kiska splnil ​​sľub a svoj ​​plat venoval ľuďom v núdzi. Oznámil to na svojich oficiálnych internetových stránkach. To, že si plat ako hlava štátu nenechá pre seba, oznámil Kiska už počas predvolebnej kampane.

25.07.2014 20:16
Andrej Kiska Foto: ,
Prezident Andrej Kiska.
debata (309)

Čistú mzdu za jún vo výške 5376,30 eur rozdelil medzi desať rodín, pričom každá získala sumu 537,63 eura. Príjemcov pomoci vybral Kiska na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi – Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine a Dobrý anjel. Rovnaký postup má v pláne uplatňovať každý mesiac a peniaze od neho rodiny dostanú priamo.

Finančnú výpomoc získala napríklad rodina z Prešovského kraja, v ktorej 32-ročnej matke štyroch detí lekári zistili nádor žalúdka. Jej manžel pritom nepracuje, pretože sa stará o domácnosť a o deti. Ďalšou obdarovanou je matka so štyrmi deťmi z Trenčianskeho kraja, ktorej jedno z detí bojuje s onkologickým ochorením.

Pomoc od prezidenta putovala aj k žene z Bratislavského kraja, vyrastala v detskom domove a v súčasnosti žije v krízovom centre, kde vychováva dve malé deti. Ich otec jej finančne nepomáha.

309 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska