Hovorca armády Milan Vanga odchádza do civilu

Z armády odchádza do civilu jej dlhoročný hovorca Milan Vanga. Na poste hovorcu Ozbrojených síl SR bol vyše 10 rokov, vo vojenskej službe strávil 20 rokov a 344 dní.

31.07.2014 14:31
debata (1)

„Vždy som bol a budem hrdý na príslušnosť k Ozbrojeným silám SR a svoju prácu v ich prospech a v prospech informovania verejnosti prostredníctvom médií som vnímal ako poslanie, ktorému som obetoval nielen pracovný, ale často aj voľný čas,“ uviedol Vanga.

Vanga okrem pôsobenia ako hovorca bol v roku 2011 aj v misii ISAF v Afganistane, kde mal funkciu zástupcu veliteľa Národného podporného prvku a zároveň zástupcu veliteľa slovenského kontingentu.

Novým hovorcom ozbrojených síl bude od 1. augusta major Štefan Zemanovič. Ten v nich pôsobí od roku 1993. Počas svojej vojenskej kariéry bol v rôznych veliteľských a štábnych funkciách. Dva roky bol dôstojníkom pre komunikáciu s médiami vo Veliteľstve mierovej misie UNFICYP na Cypre a po návrate z misie zodpovedal za komunikáciu s verejnosťou vo Veliteľstve Síl výcviku a podpory v Trenčíne.

V rokoch 2011 a 2013 pôsobil vo vojenskej operácii ISAF v Afganistane ako veliteľ Operačného výcvikového a styčného tímu a Vojenského poradenského tímu. Od decembra 2013 je zaradený v štruktúre Osobného štábu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR ako vedúci starší dôstojník – špecialista.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ozbrojené sily SR #Milan Vanga