Robert Fico avizuje ďalšie zmeny

Po vládnych prázdninách by sa mali spustiť zmeny vo viacerých úradoch verejnej správy a v podnikoch so štátnou účasťou. Už by mali byť totiž jasné výsledky personálneho auditu nominantov strany, ktorý premiér a šéf Smeru Robert Fico ohlásil koncom júna na straníckom sneme.

01.08.2014 20:00
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico.
debata (84)

„Len ja sám by som vedel o siedmich či ôsmich prípadoch, kde evidentne musíme vymeniť nominantov. Hovorím o dozorných radách, o predstavenstvách, o pozíciách v štátnych spoločnostiach, o štátnej správe. Urobili sme audit celoplošne s pomocou našich štruktúr,“ povedal premiér Fico v rozhovore pre denník Pravda. K rozhodnutiam sa podľa neho pristúpi hneď po tom, čo začne zasadať vláda. Podľa plánu by sa mala stretnúť 20. augusta.

Smer plánuje výmeny aj niektorých straníckych funkcionárov v okresoch. Časť z nich sa udeje ešte pred komunálnymi voľbami. „Máme 17,5 tisíca členov, sme najväčšia strana a niekedy to môže byť už aj o únave materiálu. Tú únavu cítime aj my vo vrcholových pozíciách. V niektorých prípadoch okresní predsedovia sami požiadali o výmenu, či už zo zdravotných dôvodov, alebo vyššieho veku. U iných funkcionárov zase cítime stratu dynamiky,“ poznamenal Fico. Podľa neho to však žiadne zemetrasenie nebude.

Vyjadril sa aj k otázkam, prečo podali demisiu ministri školstva Dušan Čaplovič a hospodárstva Tomáš Malatinský. Reagoval na svoju prehru v prezidentských voľbách, na zámer posilniť práva osôb, ktoré žijú v homosexuálnych pároch či na snahu nového ministra školstva Petra Pellegriniho pridať učiteľom na platoch.

Denník Pravda - elektronický archív denníka Pravda - e.Pravda.sk

Rozhovor s premiérom Ficom zverejní denník Pravda v sobotnom vydaní.

© Autorské práva vyhradené

84 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Robert Fico #Smer