Prezident Kiska zatiaľ o priamom telefóne na seba neuvažuje

Ešte ako jeden z prezidentských kandidátov Andrej Kiska sľuboval, že v prípade zvolenia za prezidenta by uvažoval o poskytnutí telefónneho čísla priamo na neho občanom, dnes o tom nehovorí.

06.08.2014 15:20
Andrej Kiska Foto: ,
Prezident Andrej Kiska
debata (54)

„Voliči nepotrebujú ďalšieho papaláša, ale autoritu, ktorá bude s nimi v kontakte, a nielen cez internet. Rozhodne by som na to viac využíval pracoviská prezidentského úradu v Banskej Bystrici a v Košiciach. A uvažoval by som aj o zriadení priamej telefónnej linky, na ktorú by v určený čas mohol zavolať ktorýkoľvek občan, ktorý má záujem hovoriť s prezidentom,“ povedal Kiska v januári.

Hovorca prezidenta Peter Petrus tvrdí, že už od zvolenia Andreja Kisku za hlavu štátu dostávajú veľké množstvo podnetov, v ktorých občania i inštitúcie žiadajú Kisku o prijatie, podporu či pomoc pri riešení rôznych problémov. „Kancelária prezidenta sa snaží v primeranej lehote ľudí informovať o spôsobe vybavenia ich podnetov. Zatiaľ preto ani nie je možné z kapacitných dôvodov rozšíriť formy komunikácie, kým nebude tento prvý nápor zvládnutý,“ vysvetlil Petrus.

Andrej Kiska bol zvolený za prezidenta Slovenskej republiky v druhom kole prezidentských volieb 29. marca. Hlas mu dalo 1 307 065 voličov, čo predstavovalo 59,38 percenta odovzdaných hlasov. Funkcie prezidenta sa ujal po zložení sľubu počas inaugurácie v nedeľu 15. júna.

54 debata chyba
Viac na túto tému: #telefón #Andrej Kiska