Ivo Nesrovnal potvrdil svoj odchod z SDKÚ

Kandidát SDKÚ na bratislavského primátora Ivo Nesrovnal odchádza zo strany, potvrdili viaceré zdroje. Svoje rozhodnutie odísť, potvrdil na piatkovej tlačovej konferencií.

14.08.2014 15:20 , aktualizované: 15.08.2014 15:10
Ivo Nesrovnal Foto: ,
Ivo Nesrovnal
debata (22)

Nesrovnal mal vo štvrtok večer prísť a toto svoje rozhodnutie odísť zo strany zdôvodniť na predsedníctve bratislavského regionálneho zväzu SDKÚ.

Nesrovnalovi ponúkala podporu v kandidatúre na primátora Bratislavy aj novovznikajúca strana Sieť. S ponukou na kandidatúru na bratislavského primátora ho oslovil Radoslav Procházka. Mal však podmienku, že Nesrovnal odíde zo svojej súčasnej strany.

Strana Sieť doteraz nepredstavila svojho kandidáta na primátora Bratislavy, aj keď Procházka 27. mája avizoval, že ho predstaví do týždňa.

Iva Nesrovnala ako kandidáta na bratislavského primátora vybrala strana SDKÚ-DS v primárnych voľbách a predstavila ho v januári. Nesrovnal je predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS a Most-Híd v bratislavskom mestskom zastupiteľstve.

Nesrovnal sa podľa Freša tvári, že sa o podniky nikdy nezaujímal

Mestské podniky sa podľa člena predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu SDKÚ-DS Slavomíra Freša zjavne stávajú predmetom politického súboja. Ako povedal v piatok Frešo, Ivo Nesrovnal už od začiatku volebného obdobia predstavil personálne zmeny v podnikoch ako sú Bratislavská vodárenská spoločnosť, Dopravný podnik, Odvoz a likvidácia odpadu, pričom to zdôvodnil tým, že poslanci a magistrát v nich musia mať vplyv a vykonávať kontrolu. „Teraz sa tvári, že on sa o obsadenie mestských podnikov nikdy nezaujímal,“ povedal Frešo.

SDKÚ-DS sa bude podľa Freša snažiť o vytvorenie čo najširšej pravicovej koalície. „Spolupráca pravice vždy v Bratislave prinášala výsledky a preto je našou povinnosťou sa o to pokúšať aj naďalej,“ konštatoval Frešo.

Nesrovnal je sklamaný z rozhovorov strán zúčastňujúcich sa na vytvorení koalície, ktoré „sa točia takmer výhradne okolo rozdelenia mandátov, stoličiek, percent a vplyvu v bratislavských mestských podnikoch,“ vyhlásil v piatok na brífingu Nesrovnal.

SDKÚ rešpektuje rozhodnutie Iva Nesrovnala

Strana SDKÚ rešpektuje rozhodnutie Iva Nesrovnala odísť zo strany. Predseda bratislavskej krajskej organizácie strany Michal Luciak o tom informoval na krajskom vedení strany, na ktoré Nesrovnal napriek pozvaniu neprišiel.

Podľa Luciaka Nesrovnalovo rozhodnutie vytvára základ pre širokú zmysluplnú pravicovú koalíciu pre komunálne voľby v Bratislave. Luciak zároveň odmieta Nesrovnalovo tvrdenia, že by sa pri rokovaniach strany dohadovali o rozdelení mandátov a vplyve v bratislavských mestských podnikoch.

„Rozhodol som sa kandidovať ako nezávislý kandidát a vystúpiť z SDKÚ-DS,“ povedal pre televíziu Markíza.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Ivo Nesrovnal #Sieť