Meteorológovia varujú pred záplavami vo viacerých okresoch

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok a piatok varovanie prvého stupňa pred záplavami vo viacerých okresoch Slovenska.

10.09.2014 09:57 , aktualizované: 11:45
debata (2)

Výstrahy sa týkajú okresov Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Martin, Ružomberok a Turčianske Teplice od štvrtka 12:00 do piatka 12:00 a okresov Poprad, Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice okolie od štvrtkovej polnoci do piatka 12:00.

SHMÚ vydal na stredu varovanie prvého stupňa pred búrkami pre územie východného Slovenska. Úhrn zrážok môže dosiahnuť 20 až 40 milimetrov.

Búrky môže sprevádzať aj vietor o rýchlosti 17 až 25 metrov za sekundu. Zároveň pre stredné Slovensko platí výstraha prvého stupňa pred dažďami. Úhrn zrážok tu môže predstavovať 25 až 40 milimetrov. Tento stav má trvať do stredajšej polnoci.

Výstrahy pred dažďami platia aj na štvrtok. Pre stredné Slovensko platí výstraha druhého stupňa. Úhrn zrážok tu môže predstavovať 35 až 70 milimetrov. Výstraha prvého stupňa na celý deň platí pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Topoľčany, Nitra, Nové Zámky, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Sabinov, Prešov, Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice. Úhrn zrážok tu môže predstavovať 25 až 40 milimetrov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #dážď #SHMÚ #búrky #povodne #záplavy