Na cestách v Bratislave sú obmedzenia, pri PKO sa zosunul svah

Nepriaznivé poveternostné podmienky zapríčinili viaceré dopravné obmedzenia na bratislavských cestách.

14.09.2014 10:02 , aktualizované: 20:13
PKO, zosuv svahu, strom Foto: ,
Hasiči odstraňujú konáre zo stromu, ktorý spadol pri PKO.
debata (14)

Niektoré autobusové linky Mestskej hromadnej dopravy premávajú obchádzkovými trasami. Linky 28, 29, 30, 31, 37 a 39 premávajú v smere na Mlynskú dolinu cez Most SNP, následne cez Einsteinovu ulicu a Most Lafranconi. Pri PKO sa totiž zosunula pôda a na komunikáciu padol aj strom. Informoval o tom Dopravný podnik Bratislava na svojej internetovej stránke.

Pri PKO sú aj hasiči, situácia pritom znemožňuje prejazd všetkých vozidiel. Z bezpečnostných dôvodov hasičský zbor nariadil aj vypnutie elektrického prúdu trolejového vedenia, takže nepremávajú ani električky do Karlovej Vsi ani do centra. Dopravný podnik tu zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu. Strom spadol aj na Devínskej ceste, na miesto vyslali hasičov a políciu, ktorá v spolupráci s dispečingom dopravného podniku zabezpečí obchádzkovú trasu liniek 28 a 29.

Bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová informovala, že pre nadbytočnú vodu je v súčasnosti ťažko prejazdná Výtvarná ulica, Dvojkrížna ulica, Korytnicka ulica, Oremburská ulica a Starohájska ulica pri výjazde na Dolnozemskú cestu. Neprejazdná je v súčasnosti aj Devínska cesta a Nábrežie armádneho generála Ludvika Svobodu od tunela pod hradným kopcom v smere na Mlynskú dolinu. Pre zvýšenú úroveň vody na vozovke je aj naďalej neprejazdný podjazd pod Prístavným mostom a podjazd pod železničnou traťou na ulici Domové role.

Pri PKO v Bratislave sa zosunul svah a na cestu... Foto: Ivan Majerský, Pravda
PKO, zosuv svahu Pri PKO v Bratislave sa zosunul svah a na cestu spadol strom.

Ako informoval Dopravný podnik Bratislava, polícia uzavrela komunikáciu pri PKO aj v smere do centra. Od zastávky Lafranconi až po zastávku Chatam Sofér je teda komunikácia uzavretá v oboch smeroch a cestujúci musia tento úsek prejsť peši.

Hasiči zasahujú po silných dažďoch na viacerých miestach v Bratislavskom kraji. Ako informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, momentálne sú hasiči na výjazde v Plaveckom Štvrtku a v Malackách.

Zosuv časti svahu a stromov medzi Žižkovou... Foto: SITA, Ján Slovák
zosuv svahu, strom Zosuv časti svahu a stromov medzi Žižkovou ulicou a Nábrežím arm. gen. Ludvíka Svobodu zablokoval dopravu.

Meteorológovia varujú pred dažďami aj povodňami

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na nedeľu meteorologické a hydrologické výstrahy pre veľkú časť západného a stredného Slovenska.

Výstraha druhého stupňa pred silným dažďom na nedeľu platí v okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja do 20:00. Úhrn zrážok tu môže dosiahnuť 30 až 50 milimetrov. Na západnom Slovensku v okresoch Bratislavského a Trnavského kraja platí do 20:00 výstraha prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Pred povodňami varujú najmä na južnom Slovensku. Hydrologická výstraha druhého stupňa platí do 12:00 v okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Brezno, Poltár, Detva, Zvolen a Banská Bystrica. V okresoch Bratislavského, Trnavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho a väčšine okresoch Žilinského kraja platí výstraha prvého stupňa.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #dážď #SHMÚ #povodne #záplavy