V Bratislave rokuje Rada pre výskum a technológie NATO

Slovensko je od pondelka až do 19. septembra hosťujúcou krajinou rokovaní Rady pre výskum a technológie v NATO (Science and Technology Board – „STB“).

15.09.2014 11:12
debata (16)

Na stretnutí s názvom „FALL 2014 STB NATO“ bude diskutovať vyše 150 odborníkov z členských krajín NATO o aktuálnych témach. Cieľom týchto rokovaní je prijímať rozhodnutia, ktoré zefektívnia spoluprácu spojencov v rozvoji obranných spôsobilostí prostredníctvom vedy, výskumu a nových technológií.

„Som rád, že po takmer 16-tich rokoch ministerstvo obrany organizuje toto dôležité zasadanie. V súčasnosti sa do popredia dostávajú činnosti ako je ochrana proti kybernetickým ohrozeniam či ochrana IT technológii, ale aj výsledky takýchto stretnutí prispievajú k rozvoju obrany členov NATO a partnerských krajín,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

V rámci zasadania sa dnes v priestoroch ministerstva obrany uskutoční sympózium na tému „Autonómne systémy a ich aplikácie“. Rokovania rady STB NATO sa konajú vždy dvakrát ročne, a to na jar v centrále STO NATO v Paríži a na jeseň v niektorej členskej krajine NATO. Všetky zasadania riadi predseda STB NATO, ktorým je aktuálne generálmajor Albert Husniaux. O podujatí informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #NATO #ministerstvo obrany