Frešo neplánuje odstúpiť z čela SDKÚ

Predseda SDKÚ Pavol Frešo sa na mimoriadnom kongrese strany, ktorý bude 27. septembra v Senici, nechystá zatiaľ dobrovoľne odstúpiť z funkcie.

16.09.2014 14:41
Pavol Frešo Foto: ,
Pavol Frešo.
debata (25)

V strane sú však snahy, aby z funkcie dobrovoľne odstúpil. Ak sa tak nestane, jeho odporcovia potrebujú na jeho odvolanie tri pätiny hlasov všetkých pozvaných delegátov. Tých je viac ako 300.

Podľa informácií SITA však Frešovi kritici toľkých stúpencov medzi delegátmi nemajú. Na mimoriadny kongres sú delegovaní delegáti, ktorí boli účastníkmi aj na poslednom kongrese. V strane sa diskutuje aj o tom, či na kongrese vysloviť Frešovi aspoň nedôveru, ak sa ho nepodarí odvolať. Frešo bol zvolený v roku 2012 na štvorročné obdobie.

Frešo oznámil konanie mimoriadneho kongresu na tlačovej besede 6. júna. Vtedy tvrdil, že ho zvolá na 28. júna. Mimoriadny kongres mal riešiť personálne otázky. Prezídium zobralo zvolanie kongresu na vedomie.

Ako vtedy povedal Frešo, na kongrese požiadajú o dôveru čelní predstavitelia SDKÚ. Následne však Frešo rozhodol, že mimoriadny Kongres SDKÚ v júni nebude. Zvolal ho na 27. septembra. Podľa neho za zmenou termínu boli praktické dôvody.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Pavol Frešo