Prieskum: Sieť je po Smere druhá najsilnejšia strana, SaS mimo parlamentu

Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri, zvíťazil by v nich vládny Smer so ziskom 33,6 percenta hlasov a v parlamente by získal 67 kresiel. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý v septembri robila agentúra Focus.

18.09.2014 11:37
Radoslav Procházka Foto: ,
Podľa aktuálneho prieskumu agentúry Focus je strana Radoslava Procházku na druhom mieste za vládnym Smerom, získala by vyše 11 percent.
debata (56)

Smer by si tak oproti augustu pohoršil podľa prieskumu o 4,2 percenta hlasov. Hneď za Smerom by nasledovala strana Sieť s 11,2 percentami a 22 kreslami v parlamente. Tretie by skončilo KDH s podporou 10,8 percenta a 21 mandátmi.

Do parlamentu by sa dostali ešte ďalšie tri strany, a to OĽaNO, Most-Híd a SDKÚ. Obyčajní by získali 7,7 percenta hlasov a 15 poslaneckých kresiel. Strane Most-Híd by svoj hlas odovzdalo 6,6 percenta opýtaných a v parlamente by strana mala 13 poslancov. SDKÚ by volilo 5,8 percenta opýtaných, čo by jej prinieslo 12 parlamentných kresiel.

Za bránami parlamentu by sa ocitla SMK so 4,9 percentami hlasov, SaS so ziskom 4,4 percenta, SNS so 4,2 percentami, KSS s 2,6 percentami, Ľudová strana Naše Slovensko so ziskom 2,3 percenta hlasov aj NOVA, ktorej by svoj hlas odovzdali 2 percentá opýtaných a TIP s 1,3 percentami. Ďalšie strany by nezískali ani jediné percento hlasov.

Agentúra Focus robila prieskum verejnej mienky od 3. do 10. septembra. Výberovú vzorku tvorilo 1 043 respondentov, ktorí reprezentujú slovenskú populáciu vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #predvolebné prieskumy #Focus