Kaník: SDKÚ musí zostaviť nový tím nepoznačený bojmi

SDKÚ-DS musí podľa predsedu poslaneckého klubu strany Ľudovíta Kaníka zostaviť nový tím ľudí do vedenia strany, ktorý nie je poznačený funkcionárskymi bojmi a ktorý si uvedomuje spätosť s hodnotami a princípmi strany.

29.09.2014 12:10
Ľudovít Kaník Foto: ,
Ľudovít Kaník
debata (20)

Ako Kaník povedal, SDKÚ-DS stojí na hodnotách ako sú sloboda, demokracia, vlastenectvo, ochrana záujmov strednej vrstvy a spravodlivosť. “Keď sa tohto budeme držať, je to kompas, ktorý ukáže správny smer v každodennom politickom živote. Na tom staviam svoje politické videnie,” povedal s tým, že chladná hlava je predpoklad pre nachádzanie dobrých riešení.

Podľa Kaníka sa na vnútrostranícku situáciu treba pozrieť realisticky a nie spôsobom, že po nás potopa. “Osud strany nemôže stáť na jednom človeku. Dobrá strana sa opiera o svoje hodnoty a princípy, ktoré presadzuje. Aktuálni lídri sú len lepší alebo horší nositelia týchto hodnôt,” povedal.

Lídri podľa Kaníka odchádzajú a prichádzajú, ale strana, ktorá sa drží hodnôt, zostáva. “Nemôžeme opustiť našich voličov, ktorí stále sú. Patria sem aj bývalí voliči, pretože oni neopustili hodnoty a princípy, len ich sklamala situácia. Ciest pre obnovenie dôvery je viac,” dodal.

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo zostal v sobotu po mimoriadnom kongrese vo funkcii, jeho odporcom sa ho nepodarilo odvolať.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľudovít Kaník #SDKÚ