Procházka: Ak nechceme, aby mal Smer 45 percent, musíme osloviť jeho voličov

Líder strany Sieť Radoslav Procházka si stranu KDH do koalície v Bratislave neprosí. Vyhlásil to v relácii V politike v televízii TA3, keď sa vyjadroval k blížiacim sa komunálnym voľbám.

12.10.2014 14:24
Radoslav Procházka, Sieť Foto: ,
Šéf Siete Radoslav Procházka sa chce v parlamentných voľbách uchádzať aj o priazeň doterajších voličov Smeru.
debata (147)

Podľa Procházku je pravica v Bratislave zjednotená. „To, čo je v Bratislave napravo od stredu a má reálnu politickú hodnotu a dôveru verejnosti, tak je spolu,“ povedal líder Siete. Tieto strany majú podľa neho spoločnú kandidátku na primátorku. „Pravá bratislavská zostava podporuje v Bratislave Tatianu Kratochvílovú,“ uviedol Procházka. V relácii tiež upozornil, že KDH ide do koalície so Smerom v Nitre, Michalovciach či Trebišove.

Procházka zároveň vyhlásil, že v parlamentných voľbách v roku 2016 sa bude uchádzať aj o hlasy tých, ktorí v roku 2012 volili súčasnú vládnu stranu. „Ak nechceme, aby mal Smer v 2016 znovu 45 percent, tak sa musíme uchádzať o hlasy aj tých, ktorí v 2012 volili Smer,“ hovorí líder Siete.

Procházka o sporu podpory Hrnčiarovi

Dodal, že ich strana chce čo najsilnejší mandát a nechce štát deliť na dva hlboké zákopy. Reagoval tak aj na informácie, že primátor Martina a prvý podpredseda Siete Andrej Hrnčiar požiadal stranu Smer o podporu v komunálnych voľbách.

„Andrej Hrnčiar sa o podporu Smeru neuchádzal, ale povedal smerákom, že ak odporučia svojim voličom ho voliť, tak nebude tým voličom Smeru hovoriť, že za žiadnych okolností mňa, prosím vás, nevoľte. Voľte kohokoľvek iného, len mňa nie,“ uviedol Procházka. Hrnčiar podľa lídra Siete potrebuje v Martine čo najsilnejší mandát. „Neviem o tom, že by ktokoľvek zo Smeru akokoľvek Andrejovi Hrnčiarovi vyslovil nejakú podporu,“ doplnil Procházka.

Sulík si nie je istý, či chce byť znovu šéfom SaS

Predseda strany SaS Richard Sulík vyhlásil, že nie je isté, či bude opäť kandidovať za predsedu strany. „Nie je isté, že v roku 2017, keď sa mi končí moje funkčné obdobie ako predsedu strany, že budem kandidovať na predsedu strany po tretíkrát. Nevylučujem to, ale nie je to isté,“ povedal Sulík.

Závisieť to bude podľa neho od konkrétnej situácie i od toho, ako dopadnú voľby v roku 2016 a kto bude kandidovať. Dodal, že chystajú v strane nový tím, ktorý chcú predstaviť do konca roka. V najbližších týždňoch chcú predstaviť ďalšie dve nové mená, ktoré po ľudskoprávnej aktivistke Romane Schlesinger zavítajú do strany. Podľa Sulíka strana SaS je po piatich rokoch zabehnutá strana a pôsobí stabilizovane. Dodal však, že musia popracovať na preferenciách.

147 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #komunálne voľby #Radoslav Procházka