Švecová prioritne rieši neobsadené miesta sudcov

Nová predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová prioritne rieši neobsadené miesta sudcov. Ako uviedla, chce, aby boli počty „čo najskôr doplnené a súd mohol naplno pracovať“.

24.10.2014 08:55
Daniela Švecová Foto: ,
Daniela Švecová.
debata (3)

Súdu pomôže aj aktuálna novela Občianskeho súdneho poriadku, ktorá zníži množstvo agendy v exekučných veciach, no ide tu len o čiastkové riešenie. Do budúcna bude potrebné prijať úplne nové procesné pravidlá, dodala.

V spolupráci s jednotlivými kolégiami pripravuje budúcoročný rozvrh práce. Tak ako avizovala, chce presunúť sudcov naspäť do kolégií podľa toho, čomu sa venovali v minulosti. „Každý sudca by sa mal venovať oblasti, v ktorej sa najlepšie orientuje a v ktorej dlhodobo pôsobí,“ vysvetlila Švecová.

V súvislosti s jej predchodcom Štefanom Harabinom a spoluprácou s ním skonštatovala, že je pripravená „riadne kooperovať so všetkými sudcami, so sudcovskou radou a samozrejme aj s predsedami kolégií“.

Na otázku, či neplánuje urobiť audit, aby bolo jasné v akom stave prebrala súd, uviedla, že plánuje postupovať tak, aby nemohli vzniknúť žiadne pochybnosti o vedení súdu. „V rámci toho som si, pochopiteľne, dala predložiť potrebné informácie,“ zdôraznila.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd #Daniela Švecová